Administrație locală

Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

Cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta si cu fonduri de la bugetul local, Primaria comunei Cobadin a demarat lucrarile de modernizare a drumurilor din localitatea Cobadin prin amenajarea trotuarelor.
Pentru siguranta locuitorilor Cobadin, pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere, dar si pentru un aspect cat mai placut al localitatii, administratia publica locala a comunei Cobadin a demarat lucrarile de amenjare prin betonare a trotuarelor pe strada Sos. Constantei. Dupa finalizarea lucrarilor pe aceasta strada, se vor amenaja trotuare si pe strada Teilor. Investitia se realizeaza pe o distanta de aproximativ 2 kilometri, iar trotuarele sunt construite cu o latime de 1,40 metri si o grosime de 12 cm, avand un aport de piatra.
Amintind despre proiectul „Dotare Scoala gimnaziala nr.1 Pericle Martinescu Viisoara, clasele I-VIII, comuna Cobadin, judetul Constanta”, ce are o valoare de 232.974,00 lei, aprobat spre finantare de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National De Dezvoltare (PNDL), viceprimarul comunei Cobadin, Dinescu Ion a declarat, pentru publicatia Graiul Dobrogei, faptul ca documentatia necesara privind semnarea contractului de finantare pentru acest proiect a fost depusa.
In alta ordine de idei, autoritatile locale ale comunei Cobadin au pregatit pentru iarna scolile, gradinitele, caminul cultural, si le-au aprovizionat cu combustibil solid. Viceprimarul comunei Cobadin, Dinescu Ion, a mentionat faptul ca la gradinita din localitatea Cobadin, s-a modernizat sistemul de incalzire prin inlocuirea sobelor cu o centrala termica pe combustibil solid, pentru conditii mai bune si un confort sporit.
„Am demarat pregatirile comunei Cobadin pentru sarbatorile de iarna prin amenajarea iluminatului festiv. Desfasuram procesul de achizitie a materialelor privind sistemul de iluminat festiv pentru completarea si imbogatirea celui vechi. Ne-au fost repartizate fonduri de la Consiliul Judetean Constanta; urmeaza aprobarea Hotararii de Consiliu Local privind rectificarea de buget, apoi demararea procedurilor de achizitie a materialelor si montarea acestora”, a mai declarat viceprimarul comunei Cobadin.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*