Administrație locală, Investiții

24 de străzi din Tuzla vor fi asfaltate

La începutul lunii septembrie, primarul Reșit Taner a semnat, la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare și reabilitare străzi locale în comuna Tuzla, județul Constanța”.

Primăria Tuzla a primit prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny 13.000.000 de lei pentru implementarea proiectului „Modernizare și reabilitare străzi locale în comuna Tuzla, județul Constanța”. Valorea totală a investiției se ridică la suma de 13.549.627,23 lei, diferența de bani va fi asigurată din fonduri de la bugetul local.

Investiția se referă la modernizarea și reabilitarea unor străzi existente și implică și asfaltarea lor, urmând ca aceste lucrări să fie corelate cu celelalte lucrări ce se execută pentru introducerea rețelei de gaz sau de către RAJA. Lungimea totală ce se va asfalta este de 6,804 km și cuprinde 24 de străzi.

Prin proiect se propun următoarele: refacere sistem rutier, pofilele transversale, elemente pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale.

„În funcție de specificul, necesitățile și caracteristicile tehnice adoptate pentru fiecare obiect în parte, elementele pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, se va asigura racordarea elementelor de scurgere a apelor pluviale atât transversal, cât și lateral astfel încât să nu fie împiedicată scurgerea apelor colectate”, se arată în documentația tehnică.

Prin investiția „Modernizare și reabilitare străzi locale în Comuna Tuzla, Județul Constanța” se va interveni pe drumuri publice situate în intravilanul comunei, pe o lungime de 6,804 km. Se vor realiza, pe lângă asfaltări, și accesele la proprietățile private și se vor amenaja trotuarele.

Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni din momentul începerii lucrărilor.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*