Administrație locală

 100 de camere video vor fi montate în comuna Saligny

În luna august, primarul Ion Beiu a semnat ordinul începere a lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții „Sistem de supraveghere video stradal în comuna Saligny, județul Constanța”. Lucrările vor fi demarate după 15 septembrie.

Înființarea sistemului de supraveghere video presupune montarea a 100 de camere video în punctele importante din toate satele dar și crearea unui centru de monitorizare în timp real a situației din comună ce oferă acces în timp real la toate camerele, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor.

„Realizarea sistemului de supravehere video stradal are ca scop descurajarea fenomenului infracţional la nivelul comunei, îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor şi creşterea nivelului de siguranţă, monitorizarea traficului, dar şi colectarea de dovezi în cazul săvârşirii unor infracţiuni şi adoptarea unor reacţii prompte în caz de urgenţe” a precizat primarul Ion Beiu.

Administrația locală a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul apelului de proiecte Pilonul IV – Coeziune economică, socială și teritorială – Componenta C10 – Fondul local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local) pentru obiectivul de investiție: “Sistem de supraveghere video stradal în comuna Saligny, județul Constanța”.

Fondurile europene obținute vor fi investite pentru înființarea sistemului de supraveghere video stradal dar și pentru achiziționarea și montarea a două stații de încărcare electrice.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*