Sedinta extraordinara a Consiliului local

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intrunit joi 27 septembrie intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate proiecte de hotarari importante pentru comunitate.

Pe ordinea de zi s-au aflat proiectul privind aprobarea contributiei Consiliului Local Medgidia constand in echivalentul in lei a sumei de 10 800 Euro, reprezentand 12% din valoarea totala a proiectului Natura, prietenie fara frontiere. Obiectivul general al proiectului consta in realizarea unui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic in vederea refacerii biodiversitatii si utilizarii surselor renovabile de energie in zona de dezvoltare Medgidia. Actiunile propuse in proiect sunt de studiu si de cercetare si constau in studiu de fezabiliate pentru infiintarea sit-urilor forestiere, studiu de fezabilitate pentru refacerea biodiversitatii, studii de fezabilitate pentru utilizarea resurselor locale in domeniul energiilor renovabile: biodiesel, biogaz, energie eoliana, energie solara.
Aprobarea contributiei Consiliului Local Medgidia constand in echivalentul in lei a sumei de 10 800 Euro, reprezentand 12% din valoarea totala a proiectului Afaceri fara frontiere, reprezinta un alt proiect de hotarare. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 12 luni si va consta in realizarea unui studiu de fezabilitate si a unui proiect tehnic in vederea constructiei unui Centru international de afaceri Romania Bulgaria cu urmatoarele functiuni : centru de conferinte, spatiu expozitional permanent, retea de comunicare, asistenta si promovare privind proiectele de investitii, informatii privind legislatia europeana, politici comunitare, programe de finantare.
infiintarea Centrului international de afaceri poate fi considerat un prim pas in evolutia organizationala si institutionala dintre Medgidia si Silistra, cu scopul de a obtine schimbari profunde, cresteri in eficienta si productivitatea majoritatii sectoarelor economice.
Cele doua proiecte fac parte din programul Cooperare transfrontaliera Romania Bulgaria, Phare CBC 2005 - Cooperare in afaceri si dezvoltarea mediului de afaceri.

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2007

 • UE analizeaza reducerea platilor agricole la hectar

  Administratie locala
 • Borbely: Schimbarea organizarii Guvernului ar dauna finantarilor europene

  Administratie locala
 • Finantari europene si pentru firme nou-infiintate

  Administratie locala
 • Intarziere de doua luni a subventiilor pentru agricultori

  Administratie locala
 • Sedinta extraordinara a Consiliului local

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771