Proiecte privind cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, lansate la Medgidia

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primaria Medgidia a organizat luni, 06 februarie 2012, o conferinta de presa pentru lansarea proiectului "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Medgidia prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere". Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana" si se deruleaza pe o perioada de 12 de luni.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 1.900 000 lei iar rezultatele asteptate in urma implementarii proiectului sunt urmatoarele: instalarea unui sistem de supraveghere in 44 de locatii publice din municipiul Medgidia, 54 camere fixe, 27 camere mobile si amenajarea unui centru de supraveghere (dispecerat de monitorizare) in incinta politiei locale.

In cadrul aceleiasi conferinte a fost prezentat si proiectul "Reabilitare/modernizare spatii verzi si parcuri in municipiul Medgidia, judetul Constanta", Cod SMIS 7245. Proiectul este finantat prin Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana" si se deruleaza pe o perioada de 29 de luni.
Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 13 milioane lei, din care suma provenita din fonduri FEDR este in procent de 80,35%, bugetul national este 17,65 % iar contributia din bugetul local este de 2%.

"Rezultatele proiectului vor consta in reabilitarea si modernizarea a 4 parcuri (Parcul Nord, Parcul 1 Mai, Parcul Orasul Nou, Parcul Mihai Bravu) si 8 spatii verzi ( Spatiu verde blocuri A, B, C, Spatiu verde blocuri 41, 42, 49, Spatiu verde blocuri 1,2,3,5,6, Spatiu verde blocuri IP10 12, Spatiu verde blocuri MS, Spatiu verde blocuri VS 21, 22, 23, Spatiu verde blocuri VS 1 - 16 si Spatiu verde blocuri M,N,G,H,Q,I), in suprafata totala de 175.283,42 mp" a declarat Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia.

Articole din editia din data de Februarie 2012

 • UNGUREANU, PREMIER DESEMNAT

  Administratie locala
 • Locuintele la mansarda din Navodari vor putea fi cumparate si prin credit

  Administratie locala
 • Ninsoarea a creat probleme si in comuna Lumina

  Administratie locala
 • Spectacolul Marii

  Administratie locala
 • Proiecte privind cresterea sigurantei si reabilitarea spatiilor verzi, lansate la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771