Se da startul celei de-a sasea editii a festivalului Dan Spataru

Septembrie 2011, Adrian Nicărel

Cultura

La sfarsitul acestei saptamani la Medgidia se va desfasura cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca ,,Dan Spataru”. Anul acesta vor participa 22 de concurenti, dintre care 15 din Romania, trei din Republica Moldova, si cate un concurent din Bulgaria, Belarus, Ucraina si Turcia. Festivalul va avea si anul acesta o singura sectiune, aceea de interpretare, ce se va desfasura in zilele de vineri si sambata. Ordinea in care vor intra in concurs participantii va fi stabilita prin tragere la sorti, iar o conditie a regulamentului este aceea ca fiecare concurent sa interpreteze o melodie din repertoriul lui Dan Spataru.
Juriul, ca si in anii precedenti este compus din personalitati cunoscute. Vor juriza la Medgidia: Sida Spataru, Andreea Andrei (textier), Anca Sigartau (actrita), Titus Andrei (redactor Radio Romania), Jolt Kerestely (compozitor), Cornelia Beres (consilier local), Marcel Dragomir (compozitor), Voicu Enachescu (dirijor Centrul de Arta Tinerimea Romana), Mirela Fugaru (textier si interpret), Oleg Volontir (Centrul National de Conservare si Promovare a Patrimoniul Cultural Imaterial Republica Moldova), Cristea Ioan (Director A.N.C.C.S.R). Cei 22 de concurenti vor fi acompaniati live de Big-Bandul Radio, avandu-l ca dirijor pe Ionel Tudor. Premierea concurentilor va avea loc duminica, la Gala Laureatilor.
Participantii la festival se vor bate pentru Trofeul ,,Dan Spataru”, in valoare de 6.000lei, dar si pentru celelalte premii: premiul I, in valoare de 4000 lei, premiul II, constand in 3000 lei si premiul III de 2000 lei. De asemenea, vor fi acordate si premii din partea sponsorilor si partenerilor. 
Publicul spectator va avea ocazia sa ii asculte in recital pe Doina Spataru si Alexandru Jula (vineri), Oana Sarbu, Sanda Ladosi, Miroslava Fylipovich (Ucraina), Marina Florea, Adrian Daminescu si Ion Suruceanu. 

Articole din editia din data de Septembrie 2011

 • Inspectoratul scolar Judetean a mai inchis o scoala in comuna Lipnita

  Cultura
 • Fotbal Liga aIV a

  Cultura
 • Fotbal Campionatul Judetean

  Cultura
 • Localnicii satului Petrosani s-au trezit cu aparatura electrocasnica arsa

  Cultura
 • Locuinte protejate pentru adultii cu dizabilitati

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771