Tabara de Pictura de la Medgidia la final

August 2011, Adrian Nicarel

Cultura

in perioada 18-28 august, s-a desfasurat la Medgidia ce-a de-a VIII-a editie a Taberei Internationale de Pictura ,,Lucian Grigorescu”. 

La aceasta editie au participat 14 pictori din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Turcia si Romania, artisti plastici ce au lasat municipalitatii opere importante. Au fost prezenti in tabara de la Medgidia: Mufit Isler si Rusen Esref Yilmaz din Turcia, Miroslav Iovanovich – Serbia, Simonida Filipova Kitanovska si Sonja Dimovska din Macedonia, Gergana Rahneva si Rumen Racicov din Bulgaria, Cornelia Gherlan, Oana Sfetcu, Mariana Samoila, Octavia Stratulat, Ioana Streinu, Constantin Papadopol si Mircea Costea din Romania. Fiecare pictor a realizat cate trei lucrari plastice, opere ce vor fi expuse in Spitalului Municipal Medgidia, continuandu-se astfel programul de agrementare plastica a spatiilor publice din cadrul institutiei medicale, conform proiectului de terapie prin arta, initiat in urma cu doi ani.
Finalul Taberei de Pictura a fost marcat de vernisajul care a avut  loc duminica, de la ora 18.00, in Foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”. La eveniment au fost prezenti consilieri locali, directori ai institutiilor de invatamant din localitate, cadre medicale, oameni de afaceri si autoritatile locale. Invitatii au avut ocazia sa ii cunoasca pe cei 14 artisti participanti si sa admire operele de arta rezultate in urma muncii lor. 
Un oaspete important a fost Alice Dinculescu, binecunoscutul critic de arta, care a raspuns prezent si in acest an, fiind alaturi de artisti si exprimandu-si parerea avizata referitor la tablourile realizate in acest an. ,,Le multumim artistilor care au fost prezenti anul acesta si, desi maine pleaca, lasa aici la Medgidia opere insemnate. Tabara a ajuns la cea de-a opta editie, si astept cu nerabdare implinirea unui deceniu de activitate. in acesti ani, municipalitatea a devenit mai bogata cu tablouri impresionante pe care, poate, intr-o zi, le vom putea admira in muzeul de Arta de la Medgidia”, a spus Dinculescu. 
Criticul de arta a facut o scurta descriere pentru fiecare pictor, iar primarul Marian Iordache le-a inmanat acestora diplomele de participare, felicitandu-i pentru rezultatele lor si multumindu-le totodata pentru efortul intreprins in aceste zile. ,,S-a incheiat o noua editie a Taberei Internationale de Pictura de la Medgidia, la finalul careia suntem fericiti sa vedem rezultatele muncii voastre pentru care va multumim si va suntem recunoscatori. Sper ca ati trait experiente noi la Medgidia si va veti reintoarce cu placere in tabara noastra si in anii urmatori. in ceea ce priveste municipiul, comunitatea noastra este mai bogata atat spiritual cat si material, datorita tablourilor pe care le admiram azi aici, si le interpretam fiecare dupa propiile gusturi si simtaminte, iar incepand cu zilele urmatoare ele vor bucura privirile pacientilor, cadrelor medicale si vizitatorilor din spital”, a spus Marian Iordache.
Dupa vernisaj, artistii si-au impartasit opiniile despre cele zece zile petrecute impreuna, si-au luat la revedere de la organizatori si au promis ca vor reveni de cate ori vor avea ocazia la Medgidia. Articole din editia din data de August 2011

 • Trofeul "Mamaia" 2011 a ajuns la constanteanca Andreea Olariu

  Cultura
 • Fotbal Liga a IV a

  Cultura
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Cultura
 • Jucatorii A.S. Steaua Sprantei Silistea lupta pentru castigarea Trofeului Dogan

  Cultura
 • Wireless gratuit la Mangalia

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771