Edilul Marian Iordache la raport in fata medgidienilor

Iunie 2011, Iulia Fţlfan

Politic

Primaria municipiului Medgidia a prezentat in detaliu pe data de 23 iunie, activitatea primarului PNL Marian Iordache, desfasurata pe parcursul celor trei ani petrecuti in fruntea primariei Medgidia.
in urma scrutinului electoral care s-a desfasurat la 1 iunie 2008,  cetatenii municipiului Medgidia au decis schimbarea conducerii politice a administratiei publice locale. Astfel, pentru functia de primar a fost ales cu o majoritate covarsitoare de voturi, peste 60%, Marian Iordache. Acest raport si-a propus sa relateze drumul pe care edilul  l-a parcurs incepand cu datoriile pe care le-a gasit la momentul intrarii in primarie si pana la proiectele implementate in perioada anilor 2008-2011. 
in cadrul expunerii a fost prezentat proiectul inceput de fosta conducere si aflat in derulare, cel privind realizarea unui Parc Industrial in Medgidia ce va avea o suprafata totala de aproximativ 600 ha din care 211,0354 ha apartin domeniului privat al Municipiului Medgidia si cealalta suprafata unui investitor din Turcia. De asemenea, dupa o perioada de trei ani de mandat, Marian Iordache a punctat proiectele ce tin de constructia infrastructurii rutiere privind dezvoltarea afacerilor transfrontaliere, Medgidia – Silistra – Calea Transfrontaliera, pregatirea unei infrastructuri adecvate pentru zona unde a fost implementat proiectul privind constructia de locuinte sociale pentru un numar de zece familii de romi, plus a altor opt. Printre proiectele aflate in curs de contractare, amintim planul integrat de dezvoltare urbana si reabilitarea tramei stradale a municipiului Medgidia, prin finantare POR (Program Operational Regional). ” Din anul 2010 s-a inceput din plin cu executia lucrarilor pe mai multe strazi din municipiu, rezultatele aratandu-ne ca cetatenii sunt tot mai multumiti de calitatea lucrarilor”, a declarat edilul, Marian Iordache.
O realizare importanta pe care primarul a tinut sa o precizeze in timpul conferintei de presa a fost cea privind externalizarea serviciului de salubritate. ”Externalizarea serviciului de salubritate reprezinta o solutie foarte buna pe care o facem cu o societate de specialitate. Exista deja dotarea tehnica de cea mai inalta clasa, inclusiv echipamente de protectie, astfel cantitatea gunoiului a scazut”, a mai precizat Marian Iordache.
“Dintre toate lucrurile realizate in anul precedent, cel mai mandru sunt de asfaltarea multor strazi, imbunatatirea instalatiilor de canalizare in zona Nord si centru, deschiderea Centrul Multifunctional pentru copii si tineri cu handicap World Vision in incinta spitalului Medgidia, modernizarea sectiilor – neurologie, neonantologie, chirurgie septica, ginecologie din Spitalul Municipal Medgidia dar si multe altele”, a declarat edilul.


Articole din editia din data de Iunie 2011

 • Cum a irosit statul imprumuturile pentru proiecte de investitii

  Politic
 • Coalitia doreste infiintarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene

  Politic
 • Proiect de promovare turistica a municipiului Mangalia

  Politic
 • Zona de promenada pe plaja din Navodari

  Politic
 • Investitii noi in sudul litoralului romanesc

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consider─â revocarea sa din func╚Ťie un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschis─â a primarului Valentin Vrabie c─âtre locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771