"Cu bucuria in suflet", carte de legamant cu pamantul Dobrogei

31 Octombrie 2008, Ghiulseren Abduraman

Cultura
Biblioteca municipala din Medgidia a organizat recent lansarea volumelor Cu bucuria in suflet”, de Ovidiu Dunareanu, si Izbanzile unui copil”, de Fatma Sadic.

Evenimentul a avut loc in Sala de Spectacole a Casei de Cultura I.N.Roman si a fost prilejuit de Zilele Medgidiei. La eveniment a participat un numar impresionant de elevi ai scolilor din municipiu si din judet impreuna cu dascalii lor, autoritati locale, si iubitori ai cartii. Cu bucuria in suflet” este o carte inspirata de spatiul dobrogean si de notele de calatorie ale scriitorul din tinerete. Volumul este compus din doua parti Cantecul verii” si Supravietuitori” si propun cititorului reportajul artistic si o intoarcere spre literatura de notatie. Cartea lui Ovidiu Dunareanu este strabatuta de metafora luminii solare care indumnezeieste un topos stravechi, pe cat de salbatic, pe atat de expresiv, acest spatiu mai putin cunoscut sudul Dobrogei care si-a pastrat frumusetea arhaica peste veacuri”, spune profesorul Constantin Miu in postfata cartii.

Diplome si carti pentru cititorii sectiei de copii
in cadrul aceluiasi eveniment au fost lansate cartile Yol”, Oyun Isigi Altinda” ambele de Fatma Sadic si Izbanzile unui copil”, lucrare scrisa de autorul de origine turca Riza Yetim si tradusa in limba romana de Fatma Sadic. in cadrul evenimentului, copii cititori ai sectiei de copii apartinand bibliotecii municipale au primit diplome si carti din partea reprezentantilor Bibliotecii Judetene, Bibliotecii municipale si din partea protopopului Medgidiei, Marian Manescu.
Manifestarea s-a incheiat cu prezentarea a doua proiecte stiintifice de istorie locala, respectiv Confluente etno-culturale musulmane in actualul real al municipiului Medgidia” si Biserica cu hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Medgidia, lacas de credinta si rezistenta anticomunista”. Studiile au fost prezentate de elevi ai liceului Teoretic Nicolae Balcescu si coordonate de catre profesoara de istorie Natasa Peteu.

Articole din editia din data de 31 Octombrie 2008

 • Clanul Saban ataca decizia magistratilor

  Cultura
 • Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

  Cultura
 • Autoritatile din Saligy aniverseaza 'cuplurile de aur'

  Cultura
 • Drumul comunal Lipnita Cuiugiuc a fost finalizat

  Cultura
 • Sistem de alimentare cu apa la Dunareni

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Armonie de culori la vernisajul Taberei de Pictură de la Medgidia

  Cultura
 • Cea de-a treia ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice - DAPYX, Medgidia 2019, aproape de start

  Cultura
 • Poetul, Mihai Eminescu, omagiat la Cumpana

  Cultura
 • Festivalul Folcloric al Prieteniei ETHNOS DOBROGEA INTERNATIONAL, Editia a-II-a

  Cultura
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771