Social

Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

Ziua Armistițiului este comemorată în fiecare an în data de 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale la Compiegne, Franţa, eveniment care a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial. Ea a intrat în vigoare începând cu ora 11.00 – cea de-a unsprezecea oră a celei de-a unsprezecea zile din a unsprezecea lună a anului 1918. 
Cu acest prilej, pe 11 noiembrie 2021, administrația publică locală în colaborare cu Garnizoana Medgidia, respectând măsurile de prevenire și protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, a organizat un ceremonial de omagiere a eroilor sârbi, cehi și a cadrelor medicale scoțiene.
Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor Sârbi din incinta Cimitirului Ortodox. 
Prezente la eveniment au fost oficialități locale și înalți reprezentanți ai Republicilor Serbia și Cehia printre care Excelența Sa, ambasadorul Serbiei la București, domnul Stefan Tomašević; doamna Consul Irena Radojičić; domnul Boris Velimirovici; Excelența Sa, Ambasadorul Cehiei la București, doamna Halka Kaiserova; domnul ministru consilier Karel Pazourek; doamna lt. col. (r.) Cornelia Prioteasa, Președinte al Asociației Combat Stress; comandantul Garnizoanei Medgidia, col. Eugen Călin și viceprimarul municipiului Medgidia, domnul Niculae Păun.
Startul activităților a fost dat de oficierea serviciului religios de pomenire a tuturor soldaților care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru obținerea libertății. 
Reprezentanții invitaților au rostit alocuțiuni cu privire la însemnătatea acestei zile, exprimând astfel, omagiile și gândurile de recunoștință față de eroii răpuși în luptele din Primul Război Mondial.
În continuarea ceremoniei au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Sârbi, Monumentul Eroilor Cehi și Placa Comemorativă ridicată în cinstea membrilor organizației “Spitalele Femeilor Scoțiene”.
Festivitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, în aplauzele tuturor celor prezenți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*