Social

Transport gratuit pentru elevii, profesorii si pensionarii din Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac impreuna cu directorii unor unitati de invatamant din localitate (Scolile cu clasele I-VIII nr.1, 2, 3 si 5, Liceul Teoretic „Callatis”) au gasit solutia asigurarii transportului gratuit pentru toti elevi si cadrele didactice. Mai mult, programul se adreseaza si categoriei pensionarilor cu venituri lunare de 650 lei/persoana si va fi realizat pe tot teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.
Mijloacele de transport prinse in proiect sunt inscriptionate TRANSPORT GRATUIT ELEVI SI PENSIONARI si vor circula prin toate statiile municipiului Mangalia (inclusiv cartier Colonisti, Bariera, Herghelie si statiuni) din 15 in 15 minute. Toate celelalte microbuze care opresc in statii circula total ilegal, desfasurandu-si activitatea la negru.
Masura este binevenita pentru toti cetatenii, fiecare familie fiind nevoita pana acum sa rezerve in fiecare luna bani special pentru transportul copiilor catre unitatile scolare din Mangalia. „Este un mic dar pe care il facem la inceput de an scolar tuturor elevilor, cadrelor didactice si pensionarilor cu pensii mici din municipiul Mangalia. Poate ca nu este mult, dar in aceasta perioada grea pe care o traversam cu totii orice gest cat de mic devine important, orice economie este buna pentru bugetul fiecarei familii”, a completat primarul Mihai Claudiu Tusac. 
De exemplu, o familie cu un singur copil scolar cheltuia 60 de lei/luna, in timp ce o familie cu doi copii scolari dubla suma, la 120 lei/luna. Acum, acesti bani vor ramane in familie, pentru a fi cheltuiti in alte directii prioritare.
Pensionarii reprezinta o alta categorie grav afectata de criza economica, de scaderea pensiilor si de cresterea preturilor. Pentru ei gratuitatea la transportul in comun inseamna ca se pot deplasa la piata fara grija ca nu-si vor mai putea cara cumparaturile acasa, se vor putea duce la medic fara sa mai numere bancile pe care trebuiau sa se aseze pentru a se odihni pe drum si ca vor putea iesi mai des la plimbare, sa socializeze, stiind ca daca au obosit vor gasi un microbuz pe care scrie „Transport gratuit pentru elevi si pensionari” care sa-i duca aproape de casa. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*