Administrație locală, Social

Suport alimentar pentru elevii din Istria

Școlile Generale din comuna Istria au fost incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar în anul școlar 2022 – 2023, derulat de Ministerul Educației.

În anul școlar 2022-2023, un număr de 317 elevi din comună sunt beneficiarii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar. Fiecare elev va primi zilnic o masă în valoare de 15 lei. Școlile Generale din localitățile Istria și Nuntași se află printre cele 450 de unități de învățământ preuniversitar din întreaga țară căror li se acordă suport alimentar.

“Ne bucurăm că solicitarea noastră a fost aprobată de Ministerul Educației. 317 elevi din comunitatea noastră vor beneficia gratuit de suport alimentar în sistem catering. Aceștia vor primi un sandvici cald la masa de prânz, zilnic, la școală”, a precizat primarul Mihai Ionescu.

Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19.

Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Cadrul general de derulare în anul şcolar 2022 – 2023 a Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență în luna iunie a acestui an.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*