Social

Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

Odata cu anul scolar, au inceput si grijile pentru familiile nevoiase care nu isi permit nici macar strictul necesar pentru a-si trimite copiii la gradinita.
Tocmai de aceea, Guvernul a adoptat, la inceputul anului, un act normativ prin care statul acorda lunar cate un tichet social in valoare de 50 de lei familiilor defavorizate care fac tot posibilul sa isi trimita copiii la gradinita.
Constantenii care se afla intr-o asemenea situatie dificila, adica nu au venituri pe membru de familie mai mari de 284 de lei pe luna, pot sa se inscrie in acest program la sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala (Serviciul Beneficii Sociale si Persoane Vulnerabile) din strada Amzacea nr. 13.
Pentru a intra in program, viitorii beneficiari trebuie sa depuna un dosar care sa cuprinda o cerere, o declaratie pe proprie raspundere si documentele care justifica numarul membrilor familiei, veniturile si prezenta copilului la gradinita. Tichetele se acorda lunar, in perioada septembrie – iunie, doar in conditiile in care copiii sunt adusi zilnic la gradinita, exceptand absentele motivate. Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achizitionarea produselor alimentare, a celor de igiena, a articolelor de imbracaminte si incaltaminte si a rechizitelor. Detalii despre documentele ce ar trebui sa fie incluse in dosarul de inscriere in program sunt disponibile la sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala Constanta din strada Amzacea nr. 13.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*