Social

Serviciile sociale destinante persoanelor vârstice în atenția autorităților locale din Cumpăna

Pe 23 iulie a avut loc la sediul Primăriei o întâlnire a autorităților publice locale cu reprezentanții “Băncii Mondiale din domeniul îngrijirii pe termen lung în Romania al venitului minim de incluziune și modernizare a evaluării persoanelor cu dizabilități”.

Autoritățile publice locale, viceprimarul comunei Florin Neagu și inspectorii din cadrul compartimentului de asistență socială al Primăriei Cumpăna au purtat discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale referitoare la servicile sociale destinate persoanelor vârstnice și celor cu dizabilități.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii se află: nevoile existente la nivelul comunei pentru persoanele vârstice fără aparținători dar și pentru persoanele cu dizabilități dar și necesitatea construirii unui centru de tip RESPIRO în care aceste persoane pot sta, cât timp asistenții personali se află în concediu. De asemenea delegația a vizitat diferite obiective ale comunei Cumpăna.

Reprezentanții Băncii Mondiale vizitează mai multe localități din județ și din țară cu scopul de a strânge informații necesare realizării de modificări legislative atât la nivelul Ministerului Muncii și Incluziunii Sociale cât și la Ministerul de Finanțe, reglementări legislative cu privire la persoanele vârstnice și a celor cu dizabilități dar și a modificărilor privind ajutorul social și alocațiile suplimentare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*