Social

Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

Primarul Ion Adrian Roșu a inițiat în luna octombrie un proiect de hotărâre pentru premierea unor categorii sociale din rândul locuitorilor dar și acordarea unor stimulente financiare pentru aceștia, proiect ce a fost aprobat de consilierii locali.
Pentru a veni în sprijinul familiilor tinere, a elevilor și adolescenților dar și a persoanelor în vârstă, primarul Ion Adrian Roșu și-a dorit ca la nivelul comunei să se aplice o serie de măsuri prin care aceștia să fie premiați.
„Cred că fiecare familie nou întemeiată are nevoie de ajutor pentru a porni în viață. Pentru îmbunătăţirea echilibrului socio-economic al acesteia am decis să acordăm un ajutor financiar din partea Primăriei și a Consiliului Local,  prin oferirea unui  voucher pentru achiziționarea echipamentelor elecrocasnice. De altfel, printre angajamentele mele în fața locuitorilor s-a aflat stimularea natalității în rândul tinerilor și de aceea mi-am dorit ca fiecare nou născut să primească un stimulent financiar”, a precizat primarul Ion Adrian Roșu.
Începând cu anul viitor, autoritățile locale vor organiza anual, în prima decadă a lunii decembrie, evenimentul „Viitor de nota 10”.
În cadrul evenimentului ce se va desfășura anual, fiecare copil sau tânăr, care nu a împlinit vârsta de 18 ani sau care deși a împlit această vârstă nu a finalizat studiile liceale, cetățean și locuitor al comunei Fatanele, aflat într-o formă de învățământ preuniversitar de stat, cu frecvență, care are media 10 la purtare și care, în urma participarii la olimpiadele și concursurile școlare, competiții sportive și activități culturale și artistice (muzica, dans, pictura, etc), a obținut rezultate deosebite, va fi premiat în funcție de rezultele obținute cu diplomă și premii în bani. 
Premierea fiecarui copil/tânăr se va face prin hotărâre de consiliu, adoptată anterior desfășurării evenimentului, pe baza propunerii scrise a oricarei persoane interesate, propunere la care vor fi anexate toate înscrisurile doveditoare în vederea acordării premiului, respectiv: diplome, acte de stare civilă (certificat de naștere sau buletin, după caz), copia carnetului de note, vizat la zi de unitatea de învățământ (din care sa rezulte faptul că „la purtare” media este 10). Tot prin aceeași hotărâre, Consiliul Local va stabili și cuantumul premiilor individuale acordate.
„Copiii care au rezultate deosebite, obţinute prin muncă şi ambiţie trebuie apreciați și premiați. Pentru a-i ambiționa pe elevi să obțină rezultate cât mai bune la învățătură în fiecare an, am decis să organizăm anual un eveniment în care să îi premiem și să ne mândrim cu ei”, a mai precizat primarul Ion Adrian Roșu.
Astfel, Primăria va acorda stimulente financiare sau premii pentru următoarele categorii pe persoane, începând cu 1 ianuarie 2022:
tinerii care au împlinit sau vor împlini vârsta majoratului în anul respective – stimulent financiar în cuantum de 200 lei, ce va fi acordat în cadrul evenimentului „Viitor de nota 10”;
copil nou născut – stimulent financiar pentru în cuantum de 3.000 lei net/copil;
familiile nou constituite – vocher în vederea achiziționării de produse electrocasnice – 2.000 lei net/familie;
persoanele care au împlinit vârsta de 80 de ani – premiu a câte 150 lei/an; 
familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au domiciliul stabil  în comuna Fantanele – premiu a câte 1.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*