Social

Orasul Eforie parte din campania

Si Eforie ca si multe orase sau comune din judetul Constanta, s-a implicat activ in campania de curatenie generala, pusa la cale de ecologisti prin campania „Lets do it, Romania!”.
„Let’s do it, Romania!” este cea mai mare miscare de voluntariat din tara noastra si face parte din programul international „Let’s do it, World!”, initiat in anul 2008, in Estonia. 12.570 de voluntari au participat sambata, 24 septembrie, la campania de curatenie generala in judetul Constanta. Echipa constanteana a contabilizat cifrele si a reiesit faptul ca, s-au strans 66.713 saci de gunoi. Trei sferturi din deseurile rezultate in urma actiunii au fost colectate selectiv si supuse reciclarii. Mobilizarea de anul acesta a fost semnificativ mai mare decat cea de anul trecut, inregistrandu-se de patru ori mai multi voluntari decat in anul 2010.
Un numar de aproximativ 100 de elevi din cadrul Scolii generale cu clasele I-VIII din orasul Eforie Nord, noua cadre didactice, alaturi de profesorul coordonator Stela Bargoliu si parintii elevilor, au strans, sambata, pe data de 24 septembrie incepand cu ora 10.00, gunoaiele de pe zona cuprinsa intre faleza Belona si Vraja Marii din Eforie Nord. Atat copiilor scolii generale cat si profesorilor si parintilor li s-au alaturat angajati ai administratiei locale, cei ai SC Util Serv SRL si de la Politia Locala Eforie. Acestia si-au propus in ziua dedicata curateniei generale sa elibereze de deseuri zona Capul Turcului din Eforie Sud.
In plus, la Eforie au fost prezente si doua echipe de ecologisti implicati in organizarea proiectului national. O echipa a actionat pe zona caii ferate din Eforie Nord si cealalta echipa a colectat deseurile de pe faleza din Eforie Sud si de pe platforma Lacului Techirghiol, situata la iesirea din Eforie Sud spre Tuzla.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*