Psihologie

PRIETENIA DINTRE NOI FEMEI, BARBATI

Prietenia dintre un barbat si o femeie rezista in timp numai daca fiecare dintre cei doi este indragostit de o alta persoana.

  V-ati intrebat vreodata cum stii cine e cel mai bun prieten al tau? De regula cel mai bun prieten este o persoana de acelasi sex, dar pot exista si cazuri in care un barbat si o femeie pot deveni prieteni foarte buni… uneori ajungand sa fie si iubiti si in cele din urma parteneri de viata.
  Omul este o fiinta complexa, relatiile sale sunt complexe si cel mai adesea complicate. Majoritatea femeilor considera ca prietenia dintre un barbat si o femeie nu poate exista in realitate, chiar daca aparent credem sau am dori sa credem in aceasta relatie.
  Unii psihologi considera complicat pentru o femeie sa lege o prietenie cu un barbat in ziua de azi, poate exista o amicitie, insa o prietenie in adevaratul sens al cuvantului este mai dificil sa ia nastere. Din punct de vedere psihologic si anatomic, se poate intelege simplu, EA si EL la un moment dat, vor simti nevoia de a se completa unul pe celalalt. Pentru ca, de fapt prietenia a inceput tocmai datorita acestui aspect foarte important, ca exista o compatibilitate si la nivel fizic.
  Ca sa poti avea o relatie de prietenie cu un barbat, conteaza foarte mult mentalitatea, daca va cunoasteti amandoi suficient de bine incat sa aveti siguranta ca nu va veni ziua in care sa regretati ceva, un gest, un cuvant, incredere, sentimente.
  Exista o diferenta in maturitatea mentala la barbat si femeie, studiile spun ca femeia este mai matura din punct de vedere mental decat barbatul cu 5 ani. Femeia poata sa mentina o relatie de prietenie fara sa implice sexul, pentru ca pentru ea foarte importante sunt sentimentele; pe cand la barbati sexul este diferit de sentimente, barbatii au nevoie tot timpul sa isi manifeste atractivitatea.
  Pentru femei, prietenia e bazata pe sentimente si trairi, ele au nevoie de cineva in fata caruia sa isi deschida inima, o persoana cu care pot discuta orice, oricand, despre oricine, in timp ce, in viziunea masculina, prietenia se bazeaza mai intai de toate pe fapte.
  De multe ori, in spatele unei asa zise prietenii, poate sta o dragoste ascunsa de ani buni, pentru ca unii pot ascunde foarte bine acest lucru din teama de a nu distruge prietenia care s-a format de-a lungul timpului. Chiar daca se intampla destul de rar asa ceva, nu este imposibil ca un barbat si o femeie sa fie doar prieteni, este insa greu de obtinut si mai greu de intretinut.
  O relatie de prietenie intre o femeie si un barbat este una dinamica, o continua dezbatere, pentru ca fiecare da o interpretare diferita problemelor care se pun in discutie. O femeie va aborda altfel o idee decat un barbat si va da intotdeauna alt gen de sfat cand apare o problema. De aceea, relatia dintre ei va fi una activa mai ales din punct de vedere intelectual. .Barbatii si femeile de azi traiesc intr-o era a sexualitatii complet diferita si ca forma si ca fond, intr-o societate care creeaza continuu noi si noi contexte favorabile stabilirii relatiei de prietenie intre sexele opuse. Femeile si barbatii lucreaza impreuna, sunt parteneri de afaceri, isi asuma relatii profesionale bazate pe incredere, reciprocitate si respect. Cel mai frumos sentiment pe care poate sa il aiba o persoana este atunci cand cineva te cunoaste atat de bine incat isi da seama ca ai o problema, ca treci printr-o perioada dificila. Si desi tu negi acest lucru si nu ceri sprijinul… prietenul cel mai bun e acolo atunci cand ai nevoie.
  Prieteniile intre barbati si femei sunt amenintate de aparitia atractiei fizice sau a unor sentimente de dragoste. Unii reusesc sa le evite si invata sa separe prietenia de iubire, iar altii cad in capcana si, fie relatia se deterioreaza, fie se transforma intr-o poveste de dragoste. Insa atata timp cat suntem stapanii emotiilor noastre si a propriei constiinte, de noi depinde in ultima instanta daca o prietenie se transforma intr-o iubire sau se pastreaza la nivelul platonic.
  Desi am mai multi prieteni de sex opus, pot aprecia ca fiecare e unic in felul sau si pe cat de riscant poate fi, pe atat de nepretuita este o astfel de prietenie. Pasind prudent, dar cu pasi siguri pe drumul vietii, iar daca partenerul/partenera ta de viata iti este cel mai bun prieten, cu siguranta este suficient! Daca nu… sunt mii de motive pentru care prietenia poate deveni dragoste si dragostea prietenie Poate fi aceasta prietenie una sincera? Poate un barbat sa aiba o relatie sincera cu o femeie fara sa fie atras de ea? Prea multe semne de intrebare si prea putine raspunsuri !!!
  Poate ca inainte de a fi impartiti in barbati sau femei, toti suntem oameni si avem nevoie si de viata sociala. Prin urmare, sa va pastrati prietenii, doar ca prieteni!
  

  ”Camaraderia dintre un barbat si o femeie este posibila numai daca amandoi sunt foarte inteligenti sau daca amandoi iubesc. Altminteri, este o simpla tovarasie mai mult sau mai putin insipida, daca nu e alimentata de inteligenta si sustinuta de dragostea pe care fiecare din ei o poarta unei alte persoane.”
  Eliade

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*