Psihologie

GsNDURI DE INCEPUT

„Ceea ce numim inceput este de obicei sfarsit. Si ceea ce este sfarsit este de fapt inceput. Sfarsitul este acolo de unde incepem…”
T.S. Eliot

  Intotdeauna in viata omului va exista momentul unui nou inceput. E din ce in ce mai adevarat ce spune dictonul latin: Tempus fugit timpul alearga, parca s-a sfarsit anul inainte sa ne dam bine seama ca a inceput O viata a noastra, pe care o scriem si o rescriem pornind tot de la… 1 ianuarie.
  In fiecare an spunem ca anul trecut a fost altfel, diferit, si prin fiecare an parca simtim ca se mai pierde cate un pic din traditie, din frumusete si din emotia specifica sarbatorilor de iarna! Un an nou incepe intotdeauna cu speranta ca ni se vor intample lucruri mai bune, ca ni se vor implini dorintele si de ce nu, ca vom intalni persoane alaturi de care vom trai momente speciale.
  2013 a fost un an cu multe confruntari atat in plan social si economic, dar si in plan individual. S-a incheiat totusi cu o multumire deplina, cu maturitate si experienta in plus, cu oameni ale caror caractere ne-au influentat intr-un fel sau altul, dar in final doar spre binele nostru. Fiecare dintre noi s-a regasit in situatii care au impus un efort pentru a le depasi sau dimpotriva, le-a trecut usor, cu bucurie si recunostinta.
  La nivel psihologic, incercam iar si iar prin irepetabile cuvinte si urari rostite de obicei cu prilejul trecerii dintre ani… acea „echilibristica” prin care trecem, in anii care trec prin noi, in trecerea noastra printre ani Intotdeauna au fost cumpene, intotdeauna au fost indoieli, dar daca vom crede in noi macar un pic, putem trece peste ele. Pentru ca stim in sinea noastra ca oricate planuri si oricate obiective ne-am stabili, exista o zona a incertitudinii pentru orice om. Poate ca ar fi mai intelept sa incepem cu promisiuni simple, dar pe care sa le indeplinim fara ezitare, spre binele nostru. Viata poate fi frumoasa, daca vrem noi sa fie asa.
  Trebuie sa visam, trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa alaturi de cei din jur, trebuie sa fim fericiti, trebuie sa zambim, daca vrem sa atragem in jurul nostru Binele. La inceput de an, fiecare dintre noi isi deruleaza in minte filmul propriei vieti si de foarte putine ori ne aducem aminte de momentele neplacute, de cele mai multe ori retraim clipele frumoase si e bine sa simtim si sa fie asa, sa fim veseli, pozitivi acum la inceput de an. Pentru ca toate au un rost si pentru ca nimic nu este intamplator. Nu exista „nu pot”, exista doar „nu vreau”, deci pune in acord gandul, fapta si actiunea avand intentii si scopuri pozitive. Asa cu siguranta descoperim fericirea.
  Un nou an este un nou inceput, chiar daca ne-am obisnuit cu programul de sarbatori, avem zile libere, ne odihnim putin, iar apoi ne intoarcem la locul de munca, uitand de scopurile pe care ni le-am stabilit pana in luna decembrie a anului viitor. Este timpul sa schimbam aceasta raportare si sa ne facem un plan de actiune.
  Acum la inceput de an, multumesc tuturor celor care ma insotesc si celor care ma vor insoti in drumul meu, multumesc pentru sfaturile pe care mi le-au dat, pentru toate lucrurile pe care le-am invatat.
  Multumesc pentru rabdarea si increderea lor.
  Magia sarbatorilor de iarna s-a risipit dar, magia vietii continua si in 2014.

  ”Traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, retrage-te atunci cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unui suflet si ia-o de la inceput, ori de cate ori va trebui”
  La multi ani! Sa vi se indeplineasca visele anului 2014!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*