Psihologie

EFECTUL GsNDULUI ASUPRA BOLII

„Tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara si cand plecam din viata, ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut”
Valeriu Popa

  Personalitatile, gandurile si starile emotionale pe care le dezvoltam si experimentam de-a lungul vietii ne afecteaza in mod direct sanatatea, demonstrand inca o data impactul psihicului asupra organismului. Gandul creeaza lumea, lumea da viata gandului. Facem nenumarate eforturi pentru a ne vindeca de diverse boli din corpul fizic si de cele mai multe ori nu apare vindecarea.
  Prin gandurile, dorintele si obiceiurile noastre, inducem sanatate sau boala in corpul fizic.
  Tot ceea ce este viu, detine energie, iar aceasta energie se imparte in negativa si pozitiva. Daca se provoaca un dezechilibru emotional puternic sau gandurile negative sunt superioare celor pozitive, atunci intervin si diferitele maladii. Asta pentru ca ne-am aplecat doar asupra corpului fizic, dar boala vine din emotiile pe care le tinem in noi.
  Emotiile noastre isi pun amprenta asupra corpului fizic si astfel corpul este expus la orice, de aici bolile si afectiunile. Corpul ca orice altceva in viata este oglinda gandurilor si crezurilor noastre interioare. Fiecare celula din corpul nostru raspunde fiecarui gand pe care il avem si fiecarei vorbe pe care o rostim.
  Fiecare noua celula in corp este un gand in forma, fie negativ, fie pozitiv, el avand substanta, celulele sunt insusi gandul. Ganduri de sanatate inseamna celule sanatoase, ganduri de boala, inseamna celule bolnave. Este necesar sa fim foarte siguri de acest adevar, daca intentionam sa cerem corpului o conditie de sanatate abundenta. Un permanent mod de a gandi si de a vorbi, produce comportamente si posturi ale corpului si deasemenea creaza sanatate si nesanatate. Omul este ceea ce gandeste el.
  In acest fel, gandurile noastre negative sunt cele care declanseaza bolile, iar gandurile pozitive ar putea fi tratamentul universal pentru majoritatea maladiilor. Gandurile sumbre, neincrederea, grijile, ura, ranchiuna, obiceiul de a judeca pe altii si de a-i condamna, ataca trupul la nivelul celulei, ceea ce va conduce la suferinta, nefericire si deprimare.
  Iata cateva exemple cum gandurile negative pot provoca anumite boli:
  Gelozia provoaca boli oncologice si slabeste sistemul imunitar
  Razbunarea provoaca boli de piele si dureri de gat
  Lipsa principiilor morale boli cronice, infectii si boli de piele
  Incapatanarea diabet, migrene si inflamatii
  Minciuna alcoolism, infectii fungice si slabirea sistemului imunitar
  Agresivitatea cauzeaza ulcere gastrice , reflux acid si negi
  Reticenta boli de rinichi si schizofrenie
  Cruzimea epilepsie, astm si anemie
  Apatia provoaca diabet
  Nestatornicia provoaca probleme de fertilitate
  Jignirile si nepolitetea cauzeaza diabet si boli de inima
  Anxietate produce tulburari digestive, boli de inima si de piele
  Lacomia provoaca boli oncologice, obezitate si boli de inima
  AFECTIUNILE PULMONARE pastreaza deseori jalea reprimata, necazuri, suparari, frica de a simti placerea si bucuriile vietii. Cand nu iubim lumea inconjuratoare au de suferit plamanii.
  BOLILE DE PIELE apar din cauza acumularii toxinelor in sange. Dar mai sunt generate si de tulburarile hormonale. Problema pielii subliniaza teama individului de a se exprima total, de a fi el insusi, de a se deschide complet.
  AFECTIUNI LA SUPRARENALE inseamna indiferenta, ignoranta fata de sine, anxietate.
  ALERGIILE sunt rezultatul supararilor interioare, al nemultumirilor fata de oamenii apropiati si lumea inconjuratoare.
  ANGHINA reprezinta teama de a se exprima sau de a cere ceva parintilor sau partenerului.
  CANCERUL este boala intristarii, reprimarea sentimentului negativ, deprimarea si nemultumirea fata de sine, de soarta si atasament fata de viitor. Toate emotiile inabusite produc cancerul. Emotiile ascunse multa vreme in tine sfarsesc prin a exploda, ceea ce provoaca si explozia celulelor din corpul tau.
  MIGRENELE sunt determinate de supararea puternica pe un semen al tau, care duce la un blocaj energetic. Remediul se realizeaza prin schimbarea gandului de ura in pace si adoptarea unei gandiri pozitive.
  COLESTEROLUL CRESCUT corespunde inaspririi naturii sentimentale, rigiditatii persoanelor care isi creeaza o carapace de protectie. Acel individ are o mare teama de a accepta bucuria.
  Omul trebuie sa elimine gandurile si sugestiile negative, sa-si armonizeze mentalul. In viata suntem mereu supusi diferitelor influente, caci gandul este extrem de contagios, de aceea, nu va lasati prada influentelor negative, ci raspanditi-va influenta benefica in mintile celor din jur. Trebuie sa avem credinta ca suntem sanatosi, suntem perfecti si asta nu la timpul viitor, ci in prezent. Viata trebuie tratata cu blandete pentru ca altfel timpul trece mult prea repede pe langa fiecare.
  

  E nevoie sa fii sincer deoarece adevarul vindeca si va elibereaza de boala!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*