Municipiul Medgidia

Primăria Medgidia a lansat licitația pentru execuția proiectului de reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale Spiru Haret

Primăria Municipiului Medgidia a lansat licitația publică pentru execuția lucrărilor din obiectivul de investiție: „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice – Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiul Medgidia, județul Constanța”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 8.110.940,82 lei, fără TVA. Ofertele se pot depune până la data de 29.06.2023.

Proiectul este implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Obiectivul general al proiectului vizează reducerea consumurilor de energie și al emisiilor de carbon la nivelul cladirilor publice aflate în patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Medgidia, județul Constanța, respectiv a clădirii Școlii gimnaziale nr. 3, din Localitatea Medgidia, str. Theodor Aman, nr 44, lot 1, județul Constanța, în care isi deruleaza activitata insitutita publica de invatamant „Scoala Gimnaziala Spiru Haret”.

Obiectivul specific constă în Eficientizarea energetică a clădirii prin implementarea pachetului de măsuri propus în cadrul Raportului de audit energetic. În cadrul proiectului sunt vizate următoarele lucrări: Izolarea pereţilor exteriori cu polistiren expandat de 15 cm; Placarea termica a terasei cu 30 cm polistiren și refacerea plăcii, de la parter, de pe sol și termoizolarea cu 10 cm polistiren extrudat; Înlocuirea tâmplărie cu elemente performante energetic cu grile de ventilație; Corpuri de iluminat noi cu tehnologie LED cu senzori de prezența în băi și pe holuri; Montare panouri radiante în băi cu termostat pentru încălzire; Sistem de ventilare cu recuperare de căldură în grupuri sanitare; Sistem de panouri fotovoltaice pentru necesarul de energie electrică al clădirii; Sistem panouri solare pentru furnizarea apei calde de consum, Montare centrale termice noi; Sistem de climatizare VRF funcționând cu freon ecologic, datorită numărului redus de unități exterioare; Montarea de baterii sanitare cu senzori.

La finalul investiției, clădirea va fi eficientă din punct de vedere energetic. Durata proiectului va fi până la 31.12.2023, iar valoarea totală este de 11.442.990,90 lei inclusiv TVA din care: 9.173.598,30 lei nerambursabil (UE + buget de stat) și 2.269.394,60 lei cofinanțare și cheltuieli neeligibile (buget local).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*