Politic

Severin: Am convenit cu Schultz sa ma retrag din grupul socialistilor. Nu demisionez din PE

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, ca a convenit cu Martin Schultz, luni, sa se retraga din grupul socialistilor europeni, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.
Adrian Severin a spus ca intelege problema pe care grupul socialist o are „legat de votul si de electoratul sau”. El a precizat ca din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialistilor din PE, ca se retrage din acest grup pana la finalizarea tuturor investigatiilor care il vizeaza. Severin a anuntat, luni, ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia „The Sunday Times”. Liderul grupului socialistilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o intalnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin si Zoran Thaler, in urma acuzatiilor din „The Sunday Times”, pe care le-a descris ca „extrem de grave”, precizand ca, daca acestea se vor adeveri, va lua masuri adecvate.
inainte de intalnire, Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz, a declarat ca liderul socialistilor europeni ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*