Administrație locală, Lucrări de interes local

Lucrările de construire a capelei mortuare din Ostrov au fost demarate

Primarul Niculae Dragomir a semnat, pe 12 iunie, ordinul de începere a lucrărilor privind construirea capelei mortuare din localitatea Ostrov. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local, termenul de execuție fiind de 12 luni de zile.

„Pentru a ne alinia normelor europene în vigoare am decis construirea unei capele mortuare în localitatea Ostrov. Prin realizarea acestei investiții cetățenii vor beneficia de un spațiu adecvat pentru ritualul înmormântării”, a precizat primarul Niculae Dragomir.

Capela mortură va fi construită pe strada Mărgăritarilor la o distanță de aproximativ 500 de metri de Biserica Sfântul Nicolae.

Conform proiectului tehnic, compartimentarea urmărește să satisfacă nevoile specifice unor evenimente funerare, dar și rezolvarea tuturor ritualurilor legate de deces. Astfel imobilul va avea: spații dedicate ritualului înmormântării (o cameră funerară, o cameră pentru priveghi), spații dedicate ritualurilor de pomenire (sala de mese și chicinetă), spații de depozitare și igienă (grupuri sanitare, magazie depozitare alimente). De asemenea noua construcție va fi dotată și utilată la standarde europene, autoritățile locale vor achiziționa și un capac frigorific pentru coșciug.Suprafață construită va fi de 145 metri pătrați iar în fața clădirii se va amenaja și o parcare cu 20 de locuri.

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 1.700.000 de lei, fonduri de la bugetul local.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*