Administrație locală, Lucrări de interes local

Construire capelă mortuară și clopotniță în localitatea Sinoe

Autoritățile locale au demarat, anul trecut, proiectul „Construire clopotniță și casă mortuară la parohia Sinoe, comuna Mihai Viteazu”. Investiția se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Pentru a se alinia normelor europene în vigoare privind ritualul înmormântării, autoritățile locale au demarat construirea unei capele mortuare în cadrul Parohiei Sinoe. Investiția presupune și ridicarea unei clopotnițe la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate.

„Lucrările sunt în termen și se desfășoară conform graficului. Ne dorim ca până la sfârșitul lunii iunie să finalizăm investiția pentru ca cetățenii din localitate să beneficieze de un spațiu adecvat pentru ritualul înmormântării”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Adrian Costache.

Capela mortură este o construcție din zidărie de BCA, acoperit în șarpantă. Compartimentarea urmărește să satisfacă nevoile specifice unor evenimente funerare, dar și rezolvarea tuturor ritualurilor legate de deces, printre care și ritualul pomenilor. Imobilul are o suprafață de 125 metri pătrați și va avea trei camere: sală praznic, cameră mortuară, bucătărie.

„După finalizarea lucrărilor ne vom ocupa de dotarea capelei cu mobilier, aparate electrocasnice, veselă dar și capac frigorific pentru desfășurarea tuturor ritualurilor legate de deces”, a mai precizat edilul.

Clopotnița are o suprafață construită de 30 metri pătrați și conform proiectului tehnic va fi pictată la interior cu icoane.

Valoarea investiției se ridică la suma de 736.000 de lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*