Investiții

Proiect pentru construire șanțuri colectare ape pluviale în zona Făclia

Anul trecut, în luna noiembrie, Primăria Saligny a depus trei cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul programului Național de Investiții Anghel Saligny. Cele trei proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere în localitățile Făclia și Ștefan cel Mare au primit finanțare.

Primăria Saligny a primit suma de 7.105.011,06 lei pentru implementarea proiectelor:

  • “Sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare scurgere și evacuare ape pluviale în zona Făclia strada Prunilor comuna Saligny județul Constanța în vederea prevenirii inundațiilor” – valoare: 3.239.440,99 lei
  • “Sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare scurgere și evacuare ape pluviale în zona Făclia strada Energiei comuna Saligny județul Constanța în vederea prevenirii inundațiilor” – valoare: 3.494.172,13 lei
  • “Modernizarea și reabilitarea intersecției străzilor Frunzelor cu Mărgăritarului din localitatea Ștefan cel mare comuna Saligny județul Constanța” – valoare: 371.397,94 lei.

Prin implemnetarea celor două proiecte privind “Sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare scurgere și evacuare ape pluviale în zona Făclia” se vor amenaja: pe strada Energiei un canal colector cu o lungime de 470 metri liniari; iar canalul de colectare a apelor pluviale din strada Prunilor va avea o lungime de 405 metri liniari.

„Localitățile din comuna Saligny sunt dispuse pe versanți sau la baza acestora, iar din această cauză în timpul precipitațiilor abundente există riscul ca locuințele să fie inundate. Problema a fost parțial rezolvată prin proiectul de reabilitare a drumurilor din toate satele comunei, odată cu asfaltarea drumurilor au fost construite și rigole de preluare a apelor pluviale. Însă, la nivelul comunei există zone în care apa se scurge de pe versanți în debit mare și nu poate fi preluată de rigolele existente. Cu fondurile obținute vom rezolva această situație în zona Făclia”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Ion Beiu.

Modernizarea și reabilitarea intersecției străzilor Frunzelor cu Mărgăritarului, localitatea Ștefan cel Mare – este cel de-al treilea proiect ce a primit finanțare guvernamentală. Intersecția ce urmează să fie reabilitată are o lungime de 60 metri liniari și o lățime de 6 metri.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*