Administrație locală, Investiții

Primăria Grădina va moderniza sistemul de iluminat public

Primăria Grădina a depus, în luna august, la Administrația Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o cerere de finanțare nerambursabilă în vederea modernizării sistemului de iluminat public de la nivelul comunei. Umează semnarea contractului de finanțare ce are o valoare de 1.006.934,51 lei.

Prin implementarea proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Grădina” vor fi montate 500 de becuri LED și se va înființa un sistem de telegestiune.

„În cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare au fost 457 de aplicanți și noi am avut numărul de ordine 455. Ne-am mobilizat așa cum trebuie și suntem pe lista de eligibilitate”, a precizat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea și montarea de corpuri de iluminat LED cu eficiență ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuție, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundații, stâlpi, elemente de susținere a liniiilor, instalații de legare, la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături, echipamente de comandă, automatizare și măsurare utilizare pentru iluminat public pentru modernizare și/sau extindere sistemului de iluminat. De asemenea va fi achiziționat și instalat un sistem de telegestiune.

„Sistemul de telegestiune-control are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat pentru a permite intervenții prompte în caz de defecțiuni, pentru reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public”, a mai precizat primarul Gabriela Iacobici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*