Administrație locală, Investiții, Lucrări de interes local

Înființare sistem de distribuție gaze naturale în Independența

Autorităție locale fac pași importanți pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile Independența și Movila Verde. În cadrul ședinței de Consiliu Local a fost votată hotărârea privind realizarea studiului de fezabilitate pentru realizarea investiției.

Situația actuală a locuințelor neracordate la o rețea de alimentare cu gaze naturale implică depozite de combustibili solizi, lemne sau cărbune, aprovizionarea cu butelii de gaz lichefiat și soluții pe baza de curent electric, plite și radiatoare, boilere electrice. Aceste soluții implică costuri foarte mari de exploatare, atât pentru încălzire cât și pentru asigurarea apei calde menajere și pentru gătit.

Pentru ridicarea gradului de confort dar și pentru a oferi locuitorilor acces la servicii de utilitate publică, autoritățile locale au decis să demareze investiția privind „Înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în localitatea Independența, județul Constanța”. Primăria a elaborat traseul și a efectuat ridicările topo, documente necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate.

„Odată cu adoptarea hotărârii de consiliu local, urmează să demarăm procedura pentru contractarea unei societăți care va realiza studiul de fezabilitate pentru realizarea investiției”, a declarat primarul Cristea Gâscan.

Implementarea proiectului alături de celelalte investiții desfășurate în UAT Independența, vor contribui la modernizarea zonei, creșterea nivelului de trai al locuitorilor, posibilitatea de dezvoltarea al agenților economici existenți și atragerea de noi investiții, crearea de noi locuri de muncă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*