Investiții

Grădinița din Negru Vodă, strada Zorelelor, va fi reabilitată energetic

Pe 15 mai, primarul Petre Urziceanu a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări privind realizarea obiectivului de investiții: „Creșterea eficienței energetice imobil Grădiniță orașul Negru Vodă, județ Constanța”, finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, 1.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

„Am semnat contractul pentru reabilitarea energetică a grădiniței din strada Zorelelor. După realizarea proiectului tehnic ce trebuie întocmit în maxim 2 luni de zile vor fi demarate lucrările de execuție care au termen de realizare 7 luni de zile”, a precizat primarul Petre Urziceanu.

Clădirea grădiniței este o construcție cu regim de înălțime Parter și un etaj, având structura alcatuită din beton armat cu pereți de închidere și compartimentare din zidărie de cărămidă și BCA. Acoperișul este tip șarpantă. Suprafața construită a clădirii este 294 mp.

Obiectivul general al investiției constă în renovarea energetică a imobilului Gradiniță Negru Vodă, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea spațiilor interioare, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localității.

Din punct de vedere al structurii de rezistență, în cadrul acestui proiect, se vor realiza următoarele lucrări: reparații ale trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii; reparații la elementele de construcție care prezintă pericole de desprindere; înlocuirea elementelor șarpantei și învelitorii.

Celelalte lucrări care se vor executa în cadrul acestei investiții sunt lucrări aferente instalațiilor, lucrări de placare și finisaje care se vor executa fără a se interveni la structura de rezistență a clădirii.

Reabilitarea clădirii mai presupune: termoizolarea la exterior a pereților exteriori cu un strat de material termoizolant din vată minerală; refacerea pardoselilor cu implementarea încălzirii în pardoseală (planșeu încălzitor la etajul superior; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente din PVC dublu vitrata de pe faţade, cu tâmplărie eficientă energetic din PVC sau aluminiu; montarea unei pompe de căldură aer-apă care să asigure climatizarea spațiilor; reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat tehnologie LED, montarea unor surse regenerabile de energie (minim 32 panouri fotovoltaice care se vor monta pe acoperiș.

Valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări este de 1.135.000,00 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 215.650,00 lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*