Investiții

Demersuri pentru înființarea rețelei de canalizare în Casicea și General Scărișoreanu

Comuna Amzacea a primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru realizarea investiției privind “Înființare rețea de canalizare în satele Casicea și General Scărișoreanu din comuna Amzacea, județul Constanța”. Autoritățile locale au demarat procedurile necesare pentru semnarea contractului de finanțare.

În ședința de Consiliu Local din luna august a fost aprobat proiectul de hotărâre privind actualizarea studiului de fezabilitate și a devizului general al proiectului “Înființare rețea de canalizare în satele Casicea și General Scărișoreanu din comuna Amzacea, județul Constanța”, proiect ce a primit finanțare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny.

“Este o investiție importantă prin care gospodăriile din Casicea și General Scărișoreanu se vor putea branșa la rețeaua de canalizare. Pregătim documentația necesară în vederea semnării contractului de finanțare, în acest sens în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost adoptată o hotârâre de consiliu pentru actualizarea unor documente”, a precizat primarul Romică Stan.

Investiția presupune introducerea rețelelor de apă uzată pe o distanță de 20 kilometri, construirea unei stații de epurare și a șapte stații de pompare și repompare ape uzate.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie, Primăriei Amzacea i-a fost alocată suma de 20.213.471,70 lei pentru înființarea rețelei de canalizare în satele Casicea și General Scărișoreanu de către MDLPA.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*