Fonduri Europene, Investiții

Construire ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă

Primarul Petre Urziceanu a semnat luna aceasta contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții – „Construire ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă” aferente proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”.

Proiectul are două componente: Construire ansamblu de locuințe sociale și Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă.

Ansamblul de locuințe sociale va fi amplasat pe strada Platformei și este compus din: 3 clădiri în regim P+2 cu șase unități locative cu două camere și 8 clădiri în regim P+1 cu două unități locative cu trei camere.

Imobilele construite în regim P+2 sunt prevăzute cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar apartamentele de la parter sunt proiectate astfel încât să poată fi ocupate de persoane cu dizabilități locomotorii. În cadrul ansamblului se vor construi alei de acces pietonale cu dale tactile, de asemenea se va realiza reabilitarea căilor de acces precum și racordarea la trecerile de pietoni pentru a permite parcurgerea spațiului de către persoanele cu dizabilități.

Instalația de iluminat a imobilelor pentru spațiile de circulație, grupuri sanitare, camere tehnice va fi dotată cu senzori de mișcare și crepusculari.

Fiecare imobil P+2 va fi prevăzut cu instalație cu panouri solare pentru reducerea costurilor în exploatare pentru asigurarea agentului termic. Încălzirea fiecărui imobil de se va realiza utilizând o centrală termică modernă.

„La finalul implementării proiectului, 84 de persoane vor beneficia de această investiție. Vor fi construite 34 de locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere. De asemenea vor fi amenajate și două spații de joacă destinate locuitorilor ansamblului de locuințe sociale”, a precizat primarul, Petre Urziceanu.

Reamintim că autoritățile locale au semnat, în 2020, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Proiectul va fi implementat cu fonduri europene nerambursabile obținute prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*