Administrație locală, Fonduri Europene

Pași importanți pentru “Digitalizarea serviciilor comunei Amzacea”

Primarul Romică Stan a semnat, luna aceasta, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Digitalizarea serviciilor comunei Amzacea”. Proiectul se va realiza cu fonduri europene obținute prin Componenta 10 a Planului Național de Redesare și Reziliență.

Contractul de finanțare are o valoare de 2.195.407,53 lei cu TVA din care 292,900,65 lei sunt alocați pentru achiziționarea și montarea a două stații de reîncărcare.

Proiectul are ca scop reformarea și digitalizarea autorității publice locale integrând conceptul de “smart village” prin achiziția și punerea în funcțiune a unor pachete TIC integrate menite să eficientizeze, să digitalizeze interacțiunea cu publicul și cu mediul de afaceri si să informatizeze fluxurile de lucru în mediul organizațional prin îmbunatățirea proceselor birocratice instituționale. Investiția mai presupune și achiziționarea și montarea unor camere de supraveghere video pe raza comunei. În cadrul proiectului vor fi achiziționate și două stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cu două puncte de reîncărcare per stație, având amplasarea pe domeniul public al comunei Amzacea. Stațiile de reîncarcare vor fi puse la dispoziția utilizatorilor interesați în mod deschis, transparent și nediscriminatoriu, gratuit sau la un cost care va acoperi necesarul de energie și întreținere pentru a asigura funcționarea lor și nu vor fi generatoare de profit.

„Am semnat contractul de finanțare. Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru sistemul de supraveghere video, camerele vor fi montate în toate satele comunei. Pasul următor este obținerea avizelor necesare pentru inițierea procedurii de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor. De asemenea ne vom ocupa și de achiziționarea echipamentelor IT și a soft-urilor pentru digitalizarea serviciilor administrației locale”, a precizat primarul Romică Stan.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*