Administrație locală, Fonduri Europene

Au început lucrările de construire a centrului multifuncțional de tineret din Negru Vodă

Copiii și tinerii vor beneficia de piscine acoperite și vor avea la dispoziție, pe timpul iernii, un patinoar pentru petrecerea timpului liber.

Primăria Negru Vodă a primit peste 21 de milioane lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane. Pe 3 ianuarie au fost demarate lucrările de construire a centrului multifuncțional de tineret.

Primarul Petre Urziceanu a semnat, în primăvara anului trecut, contractul de finanțare pentru proiectul “Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”.

“Este o investiție ce se ridică la suma 21.750.236,36 lei. Proiectul are două componente, astfel se va construi un centru multifuncțional de tineret în Negru Vodă pe Șoseaua Mangaliei nr. 35 și se va reabilita terenul de sport și agrement de mici dimensiuni situat pe str. Zorelelor, nr. 22 B”, a precizat primarul Petre Urziceanu.

Proiectul “Îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”, cod SMIS 126275, este finanțat prin: Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: Sprijinirea regenererării orașelor mici și mijlocii, prioritatea de investiții 9B: Promovarea incluziunii sociale, combatrea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, obiectiv specific : Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Revitalizarea fizică a infrastructurii de bază, propusă prin investiția “Construire centru multifuncțional de tineret în Oraș Negru Vodă”, va avea impact pozitiv asupra calității vieții, aducând cu sine un aer proaspăt în zona de realizare a investiției, respectiv Șoseaua Mangaliei, nr. 35, zona marginalizată a orașului Negru Vodă. Revitalizarea socială este dată de oferirea posibilității de petrecere a unui timp liber de calitate pentru locuitorii orașului Negru Vodă și nu numai, ținând cont de importanța orașului pentru zonele rurale adiacente.

„Sportul reprezintă o modalitate eficientă de reducere a vulnerabilităților a unor categorii de persoane precum copiii și tinerii sau persoanele cu dizabilități, contribuind dincolo de îmbunătățirea stării de sănătate și la integrarea socială, legând prietenii, dezvoltându-și abilitățile de a lucra și colabora în echipă, învățând să își respecte coechipierii/colegii dar și adversarii. Aceste considerente sunt valabile și pentru cercurile artistice ce se vor derula în cadrul centrului multifuncțional”, a mai precizat primarul Petre Urziceanu.

În cadrul centrului multifuncțional se va amenaja corespunzător un cabinet multifuncțional de consiliere, necesar pentru a asigura o bază psihologică și suport emoțional pentru depășirea situațiilor de dificultate prin care trece orice persoană aparținând unui grup vulnerabil.

Structura centrului multifuncțional va fi următoarea:

  • Corp C1 – este destinat activităților educaționale și administrative, având regim de înălțime P + 1E (sala multifuncțională, cabină proiecție, cabine artiști, cabinet multifuncțional de consiliere, sală de muzică, sală de dans, sală de arte, sală de abilități, cabinet prim ajutor, grupuri sanitare, vestiare, spații administrative, spațiu depozitare, etc);
  • Corp C2 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (hol open space, grupuri sanitare, garderobă, cabina paza / desk informații,etc);
  • Corp C3 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (sala fitness, cabine de schimb, vestiare, grupuri sanitare, centrală termică, etc);
  • Corp C4 – este destinat activităților recreaționale, având regim de înălțime P (piscine acoperite).

La nivelul Orașului Negru Vodă aceasta este o primă investiție de acest tip, prin care se urmărește îmbunătățirea calității vieții pentru copiii și tinerii din Orașul Negru Vodă, prin oferirea unor servicii recreativ- educaționale de cea mai bună calitate, derulate în spații moderne și amenajate corespunzător (cercuri de muzică, pictură, înot, fitness etc).

Reabilitarea terenului de sport existent, amplasat pe strada Zorelelor nr. 22 B presupune crearea unui teren multisport (fotbal, baschet, volei, handbal) împreună cu accesoriile necesare (porți, coșuri, fileuri etc.), a unui teren de tenis, a unei zone de fitness în aer liber și a unui patinoar demontabil cu gheață artificială, ce va fi montat în timpul iernii pe terenul multisport.

Investiția are termen de finalizare 31 decembrie 2023.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*