Educație

Un nou început pentru elevii din comuna Vulturu

14 septembrie a fost ziua în care preșcolarii și elevii din comuna Vulturu au început noul an școlar. Chiar dacă este un an diferit, atât cadrele didactice cât și autoritățile locale au încercat să creeze o atmosferă primitoare pentru copii.
Anul școlar 2020-2021 este un an  în care elevii, părinții și cadrele didactice trebuie să se adapteze și să respecte regulile și deciziile impuse de autoritățile sanitare. Copiii din comuna Vulturu își desfășoară activitatea instructiv – educativă conform scenariului verde. 
„În anul școlar 2020-2021 sunt înscriși 56 elevi și 18 preșcolari.  Activitatea educațională se desfășoară în condiții de respectare a tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse pentru prevenirea și limitarea transmiterii virusului SARS Co V- 2. Elevii s-au acomodat destul de repede cu noile reguli de distanțare socială,  purtarea măști și cele de igienă personală.  Zilnic, le este măsurată temperatura,  le sunt puse la dispoziție măști de unică folosință,  dozatoare cu dezinfectant la intrarea la fiecare sală de clasă. De asemenea au fost stabilite trasee de acces în exteriorul și interiorul instituției”, a precizat directorul instituției de învățământ, Carmen Bîzîiac.
Înainte de începerea anului școlar, spațiile instituțiilor de învățământ au fost pregătite în conformitate cu prevederile menționate la punctul 2 cap. III Anexa 1 din Ordinul comun MEC și MC nr 5487/ 31. 08..2020. Astfel, sălile de clasă și spațiile comune s-au dezinfectat cu o firmă de specialitate,  grupurile sanitare au fost dotate cu săpun lichid,  hârtie igienică, prosoape de hârtie.
Prin grija autorităților locale au fost asigurate stocuri de materiale de igienă și de protecție sanitară (măști și dezinfectant) necesare elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până în luna decembrie. 
„Mulțumim Primăriei și Consiliului Local pentru asigurarea tuturor materialelor necesare prevenirii și combaterii infectării cu SARS Coc 2”, a mai precizat directorul instituției de învățământ.
Toți copiii au primit tablete
Noul an școlar a debutat cu o surpriză frumoasă pentru preșcolarii și școlarii din comună. Primăria le-a oferit acestora tabletele dotate cu simuri de internet, husă și tastatură pentru a putea fi folosite în cazul în care se va reveni la sistemul de predare on-line. Plata serviciilor de internet este asigurată lunar din bugetul local.
„Astăzi începe un nou an școlar, un moment mult așteptat și importat pentru fiecare elev, părinte și cadru didactic. Știu că vă reîntoarceți în bănci după o lungă absență, iar revederea cu prietenii și colegii, cu învățătorii și profesorii este mult așteptată, însă, cu toții, trebuie să nu uităm că școala începe în condiții speciale. Ne bucurăm, dar nu uităm nicio clipă că avem nevoie să ne protejăm sănătatea, atâta a noastră, cât și a celor dragi. Siguranța copiilor și cadrelor didactice este prioritară, iar în acest sens este nevoie ca toată lumea să respecte regulile și deciziile impuse de autoritățile sanitare. Am mare încredere că veți reuși să învățați bine în continuare și să vă adaptați acestor condiții speciale de predare. Vă doresc mult succes și aveți grijă de voi. Vouă, stimați dascăli, vă transmit, ca în fiecare an, tot respectul meu față de modul în care vă implicați în actul educațional și încrederea că vom trece cu bine peste acest an. Vă doresc multă răbdare, să fiți sănătoși și să aveți grijă de elevii comunei. Succes în noul an școlar!!!” este mesajul transmis de primarul, Eugen Marius Berbec, odată cu începerea anului școlar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*