Educație

Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

Da, se poate și în mediul rural! Se poate ca și elevii din mediul rural să aibă acces la educație la cele mai înalte standarde. O dovedesc autoritățile locale și cadrele didactice din comuna Vulturu. Între cele două instituții există o strânsă colaborare în urma căreia se produc efecte pozitive asupra tuturor copiilor.
Școala din Vulturu a fost renovată în totalitate în vacanța de vară. Astfel, elevii beneficiază de cele mai bune condiții de studiu. În ultimii ani autoritățile locale au investit și în dotarea instituțiilor de învățământ favorizând astfel dezvoltarea unor practici bazate pe mijloace moderne de predare – învățare. 
Deschiderea noului an școlar 
Evenimentul s-a desfășurat, luni 13 septembrie pe terenul de sport din curtea școlii, într un cadru restrâns respectând normele în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului.  
Pe fețele elevilor, dar și ale cadrelor didactice se putea citi fericire,  mulțumire și entuziasm,  motivați fiind de a studia și de a preda într-o școală modernă.
“Mulțumim Primăriei și Consiliului Local pentru implicarea de care au dat dovadă în vederea realizării reparațiilor necesare desfășurării unui act educațional în condiții igienice, dar și pentru dotările efectuate care permit derularea unui proces instructiv educativ de calitate, a precizat Carmen Bîzîiac, directorul instituției de învățământ.
Școala din Vulturu a fost digitalizată
În ceea ce privește educația elevilor școlii  Primăria și Consiliul Local au fost interesați în ultimii ani de favorizarea dezvoltării unor practici bazate pe mijloace moderne de predare – învățare.  
Anul acesta, atât grădinița cât și școala, au fost dotate cu echipamente IT și sistem wireless pentru conectare la internet. 
Amintim că anul trecut, odată cu începerea anul școlar toți preșcolarii și elevii au primit din partea Primăriei tabletele dotate cu simuri de internet, husă și tastatură pentru a putea fi folosite în cazul în care se va reveni la sistemul de predare on-line dar și pentru a-i ajuta în procesul de învățare și cunoaștere.
„Astăzi, cadrele didactice pot preda o lecție interactivă cu ajutorul unei smartboard, se pot conecta în orice clipă la o rețea de internet pentru a găsi o informație necesară.  Era digitalizarii și a tehnologizarii ne permite să fim acum,  mai spontani decât oricând,  mijloacele tehnologice ne oferă libertatea de a improviza, de a fi creativi și originali în același timp. O învățare digitală de calitate și inovatoare poate fi captivantă și interactivă,  completând astfel metodele de predare bazate pe prelegeri și oferind platforme de colaborare și de creare de cunoștințe. Totodată tehnologiile digitale pot facilita accesul la cunoștințe și învățare, iar utilizarea lor permite tuturor structurilor de formare de la diferite niveluri să fie ușor accesibile și favorabile incluziunii”, a mai precizat Carmen Bîzîiac, directorul instituției de învățământ.
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*