Educație

Săptămâna Națională a Voluntariatului marcată de elevii din Dumbrăveni

Anual, în a treia săptămână a lunii mai, se sărbătorește voluntariatul. Cu această ocazie, cadrele didactice din Dumbrăveni au organizat acțiuni la care au participat elevii școlii gimnaziale.
În perioada 17-21 mai elevii Școlii Gimnaziale din Dumbrăveni au participat la două acțiuni pentru a marca Săptămâna Națională a Voluntariatului. Astfel, aceștia au participat la ecologizarea curții școlii și a celor două parcuri din localitate. După munca depusă, copiii au fost recompensați cu răcoritoare și înghețată de la Banca de Alimente, primite cu sprijinul Asociației Adapto Youth! 
„Felicitări, dragi elevi! Voi puteți face din lumea aceasta un loc mai bun!”, a fost mesajul transmis de directorul instituției, Oana Roxana Mancaș.
De asemenea, elevii claselor primare au realizat activitatea de „Lectura după imagini”, activitate ce s-a realizat cu sprijinul Asociației Adapto Youth.
„Prin aceste activități ne-am dorit să îi încurajăm pe elevi să participe activ la viața comunității. Aceasta îi ajută să pună în aplicare cele învățate la clasă în viața de zi cu zi. De asemenea, le dezvoltă simțul cetățeniei și abilitățile civice, stima de sine și încrederea în sine”, a precizat Oana Roxana Mancaș, directorul instituției de învățământ din Dumbrăveni.
Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment inițiat și coordonat de către Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat începând cu anul 2002 și implementat în colaborare cu sute de parteneri locali – ONG-uri și instituții care implică voluntari, și centre de voluntariat. 
Proiectul „Un leu pentru copacul meu” a fost finalizat
Proiectul „Un leu pentru copacul meu!” s-a derulat în perioada 21 martie – de Ziua Pădurilor! – 22 aprilie – de Ziua Internațională a Pământului!
Cu fondurile strânse din donații s-au achiziționat pomi fructiferi pentru înființarea unei mici livezi în curtea școlii dar și flori cu care a fost amenajată o grădiniță.
Cu sprijinul părinților, al cadrelor didactice și al unor asociații de tip ONG, elevii au implementat proiectul „Un leu pentru copacul meu”. 
Inițiatorii proiectului și-au propus să aducă un ajutor naturii atât de poluate și să sprijine sănătatea vieții la țară într-o comunitate mică și retrasă, ca Dumbrăveni. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*