Educație

Proiect pentru creșterea calității actului educativ în Horia

Educația este una dintre prioritățile primarului Nicolae Ioniță și pentru a asigura, preșcolarilor și elevilor din comună, accesul la un proces instructiv-educativ modern a solicitat fonduri de la Ministerul Educației pentru dotarea instituțiilor de învățământ din comună.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Horia, județul Constanța” a fost depus de autoritățile locale în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație.

„Prin implementarea proiectului urmărim îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării Școlii Gimnaziale nr. 1 Horia și a unităților arondate, cu scopul de a asigura un proces educațional la standarde europene. Sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale, vom înființa un nou cabinet școlar și vom dota sala de sport”, a declarat primarul Nicolae Ioniță.

Proiectul presupune asigurarea unui nivel înalt de dotare cu mobilier și echipamente TIC a Școlii Gimnaziale nr. 1 Horia și a unităților arondate. Astfel, se vor dota cu echipamente specifice un laborator de informatică, sala de sport și un cabinet școlar. De asemenea se vor asigura echipamente TIC și mobilier pentru o sală de clasă la nivel preșcolar, patru săli de clasă la nivel primar și patru săli de clasă la nivel gimnazial.

Beneficiarii direcți ai acestei investiții sunt cei 83 de copii, preșcolari și elevi, care își desfășoară activitatea în cadrul instituțiilor de învățământ din comună. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 507.432,51 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*