Administrație locală, Educație

Nicolae Florin Dinu: „schimbăm fața educației la nivelul comunei”

La sfârșitul lunii august, primarul Nicolae Florin Dinu a semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a instituțiilor de învățământ din comună. Finanțarea a fost obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 15 – Educație.

„Fondurile europene puse la dispoziția administrațiilor locale în cadrul apelului de proiecte pe Componenta C 15 – Educație au reprezentat o șansă unică de a schimba fața educației la nivelul comunei noastre. Prin implementarea proiectului elevii vor beneficia de materiale didactice performante și totodată le vom asigura accesul la un învățământ de calitate”, a declarat primarul Nicolae Florin Dinu.

Proiectul are ca scop dotarea mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, după caz, a școlilor din localitățile Lipnița, Coslugea, Calnia și Carvăn. Astfel, în școala din Lipnița vor fi modernizate patru săli de calsă și va fi înființat un laborator de informatică; în școala din Coslugea – patru săli de clasă și se va înființa un laborator de științe multidisciplinar; în școala din Calnia – două săli de clasă și transformarea unei clase în sală de sport; în școala din Carvăn – două săli de clasă.

În total 13 săli vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, iar 10 dintre ele vor dotate cu echipamente digitale.

Valoarea investiției este de peste 800.000 de lei la care se adaugă TVA. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt aproximativ 300 de elevi ce frecventează unitățile educaționale.

Amintim că, la sfârșitul lunii martie, autoritățile locale au depus cererea de finanțare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a instituțiilor de învățământ din comună, la Ministerul Educației în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 15 – Educație.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*