Educație

Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

Consilierii locali au aprobat, în cadrul ședintei din luna septembrie,  alocarea de fonduri din bugetul local în vederea achiziționării de manuale auxiliare școlare pentru preșcolarii și elevii școlilor din comuna Lumina.
Proiectul vizează un număr de 1013 elevi din comuna Lumina.
Potrivit legislației în domeniu, Consiliul Local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local, iar în exercitarea atribuțiilor privind gestionarea serviciilor furnizate către cetățeni, consiliul local, în calitate de autoritate deliberativă, asigură cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local printre care și cele din domeniul educației și serviciilor sociale pentru protecția copilului, a familiei sau altor grupuri aflate în nevoie socială.
Având în vedere contextul actual legat de prețurile ridicate și veniturile din ce în ce mai scăzute ale cetățenilor precum și nevoile și exigențele din activitatea educativă autoritățile locale au decis să sprijine achiziția de manuale auxiliare cu care fiecare elev lucrează la ore.
Prin dispoziția primarului comunei Lumina, Dumitru Chiru, manualele auxiliare au fost achiziționate pe baza solicitărilor fiecărei clase, iar acestea au fost distribuite în această perioadă către elevi.
“Educația este una dintre prioritățile mele, pe lângă modernizarea instituțiilor de învățământ, încercăm să îi sprijinim pe elevi prin oferirea materialelor didactice necesare în desfășurarea unui act educațional de calitate”, a precizat primarul Dumitru Chiru. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*