Educație

Fonduri europene pentru modernizarea Școlii gimnaziale din Vulturu

Școala gimnazială din Vulturu va fi dotată cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice de ultimă generație. La sfârșitul lunii august, primarul Eugen Marius Berbec a semnat cu Ministerul Educației contractul de finanțare pentru modernizarea instituției educaționale din comună.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a structurilor unității de învațământ preuniversitar din comuna Vulturu, județul Constanța” a obținut finanțare prin Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

„Educația reprezintă un pilon important în dezvoltarea copiilor. Ei vor fi adulții de mâine și de aceea este nevoie de spații moderne, dotate cu materiale didactice și echipamente digitale adecvate, în care aceștia să învețe să își lărgească orizontul către cunoaștere și către stabilirea obiectivelor în viață. Prin implementarea proiectului urmărim dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la un învățământ de calitate pentru copiii și elevii din comună”, a declarat pentru publicația noastră primarul Eugen Marius Berbec.

Investiția presupune înființarea unui laborator de informatică ce va fi dotat cu tablă interactivă, 23 de laptop-uri, sistem de sunet, cameră videoconferință, router wifi; înființarea unui labortor multidisciplinar ce va fi dotat cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice; dotarea a 5 săli de clasă cu câte un laptop, un sistem de sunet, o imprimantă multifuncțională, un scanner de documente portabil; dotarea unei săli de clasă cu mobilier și materiale didactice; dotarea sălii de sport cu materiale sportive.

Proiectul are o valoare de 488.453,35 lei iar perioada de implementare începe la data semnării contractului și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*