Educație

Elevii și preșcolarii din Grădina s-au întors la școală

Pe 14 septembrie, elevii și preșcolarii din comuna Grădina au pășit pragurile instituțiilor de învățământ. Primarul, Gabriela Iacobici a alocat fonduri de la bugetul local pentru pregătirea școlii și a grădinițelor astfel încât copiii să învețe în condiții de siguranță.
„Copiii din comună au început școala pe scenariul verde, mai exact cei 120 de elevi și preșcolari s-au întors la cursuri. Avem spațiu suficient și am reușit să amenajăm sălile de clasă respectând normele de distanțare socială” a precizat primarul Gabriela Iacobici.
Pentru începerea anului școlar, autoritățile locale au luat toate măsurile necesare pentru ca elevii să învețe în condiții de siguranță.
Având în vedere că deschiderea instituțiilor de învățământ s-a făcut în contextul pandemiei, părinții au fost informați despre regulile pe care copiii trebuie să le respecte pe perioada frecventării cursurilor. Totodată, aceștia au fost îndrumați să evalueze starea de sănătate a copiilor înainte de a-i trimite la școală.
„Înainte de deschidere am igienizat și dezinfectat instituțiile de învățământ de pe raza comunei. Am achiziționat dezinfectant și măști pentru toți copiii. Știu că este un an atipic, iar copiii și cadrele didactice trebuie să poarte măști și să păstreze distanțarea socială. Este un an greu, dar sunt convinsă că profesorii îi vor îndruma pe elevi cu responsabilitate și aceștia vor reuși să depășească aceste obstacole. Împreună vor reuși continuarea procesului educațional ca și în anii trecuți. Le urez tuturor, elevi, dascăli, părinți, bunici, succes în noul an școlar!”, a mai precizat primarul, Gabriela Iacobici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*