Educație

Elevii din Siliștea în excursie la București

Sâmbătă 18 mai, 67 de elevi de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Siliștea, însoțiți de cadre didactice, de directorul instituției de învățământ Adriana Ionașcu dar și de primarul Mihai Soare au vizitat mai multe obiective culturale din capitala țării.

Excursia elevilor de gimnaziu la București este una dintre activitățile derulate de instituția de învățământ în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Prima oprire a fost parcul Carol, unde au vizitat Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, iar copiii au putut vedea și experimenta procesul de electricitate statică și obiectele folosite la fizică. Au continuat cu Monumentul Eroului Necunoscut și apoi au luat masa la Restaurant Fabrica. Cei mici s-au putut bucura de priveliște și obiective, această activitate contribuind la dezvoltarea lor. Ultima oprire a copiilor a fost la Muzeul Militar Național. Au admirat obiectele care fac parte din istoria țării și au ascultat cu mare interes poveștile ghidului.

„Excursia a fost un real succes, iar cei mici cu siguranță nu o vor uita prea curând. A fost o zi în care au acumulat informații valoroase pe care le pot folosi la orele de curs, o zi în care au socializat între ei și și-au creat amintiri”, a declarat pentru publicația noastră directorul Adriana Ionașcu.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior – gimnazial – la învățământul secundar superior – liceu sau învățământul profesional și tehnic – printr-o abordare integrată a nevoilor identificate la nivelul elevilor în risc de abandon școlar de la Școala Gimnaziala Nr. 1 Siliștea, care combină măsurile de prevenire cu cele de intervenție, adresându-se tuturor factorilor implicați în procesul educațional: elevi – cadre didactice – comunitate locală.

„Momente de bucurie am trăit la București alături de elevii minunați din comuna noastră. Le mulțumesc din suflet, tuturor copiilor din gimnaziu, care s-au comportat exemplar, pe tot parcursul excursiei! Le mulțumesc doamnelor profesoare, pentru grija pe care o au, pentru copiii noștri! Nu e ușor să coordonezi două autocare cu copii, prin tot Bucureștiul! Și nu în ultimul rând mulțumesc părinților pentru încrederea acordată!”, a transmis primarul Mihai Soare.

Elevii de clasa a VIII a beneficiază gratuit de pregătire suplimentară pentru susținerea examenului de Evaluare Națională

Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, școala din Siliștea a achiziționat bluzoane și tricouri personalizate pentru stimularea elevilor de a participa la activitățile nonformale din cadrul proiectului.

„Demonstrăm, încă o dată, faptul că investim în viitorul elevilor noștri! Inițiativa are scopul de a spori spiritul de apartenență în rândul copiilor, oferindu-le sentimentul de colegialitate. Noile tricouri și bluzoane aduc un plus de identitate și valoare experienței educaționale a elevilor noștri”, a mai precizat directorul Adriana Ionașcu.

De asemenea, în cadrul proiectului elevii de clasa a VIII a beneficiază de activități remediale la limba și literatura română și matematică în vederea pregătirii pentru susținerea Evaluării Naționale, examen prin care se face repartizarea la licee sau școli profesionale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*