Administrație locală, Educație, Fonduri Europene

Educația în atenția primarului Niculae Dragomir

Instituțiile de învățământ din comuna Ostrov vor fi modernizate prin doarea cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice. Primarul Niculae Dragomir a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului depus pe Componenta C15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Primăria a primit fonduri europene în valoare de 1.180.631,57 lei cu TVA pentru realizarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a Liceului Regele Carol I Ostrov (structuri: GPN Ostrov, GNP Galița, GNP Gârlița, Școala Gimnazială nr.1 Galița, Școala Gimnazială nr. 2 Almalău, Școala Gimnazială nr. 4 Garlița)”. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2023-decembrie 2024.

Investiția presupune dotarea cu echipamente digitale a unui laborator de informatică, a nouă săli de clasă/grupă dar și a laboratorului de științe. Se vor achiziționa: table interactive, sisteme de tip desktop cu monitor, camere videoconferință, imprimante, laptopuri etc). De asemenea se vor dota cu mobilier și materiale didactice 7 săli de clasă/grupă dar și laboratorul de științe. În cadrul instituțiilor educaționale se vor înființa două cabinete: unul școlar și unul de asistență psihopedagogică. Acestea vor fi dotate cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice specifice.

„Fondurile europene vor fi folosite pentru modernizarea instituțiilor de învățământ de la nivelul comunei, începând cu grădinițele și finalizând cu liceul. Educația reprezintă un pilon important în dezvoltarea copiilor, de aceea este nevoie de spații moderne, dotate cu materiale didactice și echipamente digitale adecvate, în care aceștia să învețe să își lărgească orizontul către cunoaștere și către stabilirea obiectivelor în viață. Prin implementarea proiectului urmărim dezvoltarea competențelor digitale și asigurarea accesului la un învățământ de calitate pentru copiii și elevii din comună”, a declarat pentru publicația noastră primarul Niculae Dragomir.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*