Educație

Educația, în atenția primarului Ion Oprea

La începutul anului Primăria Săcele a depus proiectul „Achiziție tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în comuna Săcele, județul Constanța”, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, pe axa prioritară 2 – Tehnologia informației și comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă.
„Acest an școlar este unul diferit, elevii sunt nevoiți să învețe de acasă pentru a evita contactul direct între persoane, motiv pentru care am găsit această soluție de accesare a fondurilor europene pentru achiziționarea echipamentelor IT. Prin implementarea acestui proiect vom asigura elevilor accesul la procesul de învățare în mediul on-line”, a precizat primarul Ion Oprea.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea desfășurării activităților didactice începând cu anul școlar 2020-2021 la nivelul unității de învățământ preuniversitar – Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele – prin dotarea acesteia cu infrastructura IT necesară pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei create de coronavirusul SARS Cov 2.
Infrastructura IT existentă din cadrul unității de învățământ nu asigură necesitățile actuale, în contextul crizei pandemice create de răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Prin implementarea acestui proiect se dorește asigurarea accesului la mediul de educație online pentru elevii și cadrele didactice din Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele.
Prin proiect vor fi achiziționate 270 tablete pentru elevi, 40 laptopuri ce vor fi folosite de cadrele didactice, 71 echipamente/dispozitive electronice de tipul (10 ecrane proiecție, 10 proiectoare, 40 camere web laptop, 10 camere web conferință,1 router wirelles) pentru dotarea claselor și o rețea LAN implementată la nivelul instituției de învățământ.
Valoarea investiției se ridică la suma de 684.928,30 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*