Educație

Educația, în atenția autorităților locale din Saligny

Înainte de începerea anului școlar tot mai multe primării din județ s-au preocupat să asigure elevilor, echipamente IT pentru desfășurarea activității educaționale în sistem online. Este și cazul Primăriei Saligny, autoritățile locale au obținut o sponsorizare prin care 200 de elevi au primit câte o tabletă.
„Pentru a fi pregătiți, în cazul în care școlile vor fi închise și elevi vor fi nevoiți să studieze în sistem online, am căutat soluții pentru achiziționarea de echipamente IT. Soluția a venit de la CNE Cernavodă care printr-o sponsorizare a oferit 200 de tablete elevilor din comună. Este important că am reușit să oferim tuturor elevilor șansa să participe la orele de curs”, a precizat Ion Beiu, primarul comunei Saligny.
Dispozitivele IT au fost distribuite, elevilor de la clasa pregătitoare până a clasa a VIII a, înainte de începerea anului școlar.
De asemenea, autoritățile locale s-au ocupat și de extinderea rețelei de internet wireless. Din luna septembrie instituțiile de învățământ din comună dar și locurile de joacă beneficiază de internet în sistem wireless.
Instituțiile de învățământ au fost și ele pregătite înainte de începerea anului școlar prin dezinsecția și dezinfecția sălilor de clasă și a spațiilor comune. Totodată, autoritățile din Saligny au venit în sprijinul copiilor și a cadrelor didactice și au achiziționat un stoc de măști de protecție dar și dezinfectant. Astfel, fiecare elev și cadru didactic primește zilnic câte două măști. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*