Educație

Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

Educația și cultura stau la baza oricărei societăți. Primarul Reșit Taner, pe durata mandatului său a sprijinit activitățile culturale, artistice şi educaționale. Și anul acesta, înainte de începerea anului școlar s-a implicat în organizarea instituțiilor de învățământ, astfel încât elevii și preșcolarii să învețe în condiții de siguranță.
„Cred cu tărie, că o comunitate fără educație și cultură este ca o casă fără fundație. De aceea, am decis să pun, și voi pune mereu pe primul loc investițiile în educație, în infrastructura școlară și sper că, până acum, nu v-am dezamăgit.  Și pentru acest început de an școlar, am asigurat logistica necesară pentru ca actul didactic să se desfășoare în bune condiții, conform recomandărilor, adaptate la situația actuală. Atât interiorul cât și exteriorul spațiilor școlare au fost curățate, igienizate și dezinfectate, fiind pregătite pentru ca activitatea școlară să se poată desfășura normal, și mai ales în siguranță, conform normelor, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice, dar nu în ultimul rând, și pentru cei de acasă. Acest început de an școlar este unul foarte dificil, din cauza pandemiei de coronavirus. Vă doresc putere și răbdare și sunt convins că doar împreună, cu înțelegere și responsabilitate, vom trece cu bine și peste această perioadă dificilă. Dumnezeu să ne ajute!”, este mesajul transmis de primarul Reșit Taner, odată cu începerea anului școlar.
De asemenea, Primăria Tuzla a luat toate măsurile pentru ca micuții din comună să învețe și să se joace în condiții sigure, în cele 2 grădinițe de stat. Acestea au fost redeschise pe 14 septembrie, după “scenariul verde”.  “Scenariul verde” a fost aprobat în Consiliul de Administrație de conducerea grădinițelor împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și ai părinților și se aplică atât la Grădinița nr. 1 Tuzla cât și la Grădinița Piticot. 
Toate sălile de grupă ale celor două grădinițe permit menținerea distanței între copii (minimum 1 metru), pentru că au dimensiuni generoase, de aproximativ 40 de metri fiecare. Acestea au fost dotate cu măsuțe monopost (care pot fi folosite de câte un singur copil). 
„Ambele grădinițe dispun de măști, materiale de curățenie și dezinfectanți. Am dotat toate grădinițele cu dispensere cu senzori pentru dezinfectant, simplu de folosit de către cei mici. În toate spațiile din cele 2 grădinițe s-a făcut nu doar dezinfecție, ci și dezinsecție și deratizare. Pentru siguranța prichindeilor, dezinfecția va fi asigurată și zilnic, la finalul programului, în fiecare sală de grupă și în spațiile comune”, a precizat primarul Reșit Taner.
Totodată,  S.C. Edilitar Local Tuzla S.R.L. a asigurat curățenia în curțile celor două unități de învățământ preșcolar și în vecinătățile acestora, iarba a fost tunsă, iar locurile de joacă au fost și ele pregătite pentru ca cei mici să se joace în siguranță.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*