Educație

Activități extrașcolare desfășurate de elevii din Cerchezu

Profesorii Școlii Gimnaziale „Marin Voinea” Cerchezu își dedică timpul elevilor nu numai în activitățile școlare ci și în cele extrașcolare. Prin acestea, cadrele didactice susțin dezvoltarea aptitudinilor sociale ale elevilor, cultivarea talentelor precum și integrarea elevilor în anumite grupuri sociale. 
În acest an școlar, elevii au realizat activitățile extrașcolare cu respectarea tuturor condițiilor prevăzute în Ordinul nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Elevii claselor a V-a, coordonați de profesor de religie Popa Edvica, au organizat în data de 4 decembrie 2020 activitatea „Sfântul Ierarh Nicolae”, punând în scenă o piesă de teatru.
Elevii de gimnaziu au desfășurat, coordonați de profesorii Brate Oana, Ștefan Raluca și Cepreagă Cătălina, în ziua de 15 ianuarie 2021 activitatea „Eminescu-legenda sufletului românesc”. Activitatea și-a propus o abordare pluralistă a limbii „vorbite” de Mihai Eminescu prin prezentarea unor traduceri în limba franceză și engleză a unor poezii.
Pe 24 ianuarie, elevii claselor a III-a și a IV-a au marcat Unirea Principatelor Române prin activitatea  „Hai să dăm mână cu mână!”. Activitatea s-a desfășurat on-line în „sala virtuală de clasă” în urma căreia elevii au înțeles că este necesar să cunoască și să respecte Istoria. 
Sub coordonarea profesorului învățător primar Tudoran Marcela. Elevii clasei a III a au participat la activitatea – Ion Creangă – Mărțișor literar, ce a avut ca finalitate dezvoltarea dragostei pentru literatura română, cunoașterea biografiei și operei lui Ion Creangă, stimularea capacității creative a elevilor, formarea atitudinii de respect pentru marile valori naționale.
În acest an școlar, elevii clasei a III a: Roman Giorgia, Dobre Costin Gabriel și Petrescu Alesia Ștefania au participat la concursul județean „Imagini rurale și urbane în contextul actual”, secțiunea Pictură. Elevii au realizat lucrările sub îndrumarea profesorului învățător primar Tudoran Marcela.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*