Educație

12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

Marți, 2 mai, elevii din clasa a VIII a din Cerchezu se reîntorc la școală. În actualul context epidemiologic, având sprijinul primarului Ștefan Chelaru, directorul școlii,  Cătălina Cepreaga a luat toate măsurile pentru organizarea activității elevilor. 
12 elevi din Cerchezu încep din 2 mai, pregătirea pentru susținerea examenului național, pe o perioadă de două săptămâni. În perioada 15-17 iunie vor susține evaluarea națională. Examinarea elevilor se va face în instituția de învățământ din localitate.
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun prin care s-au stabilit măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV2 în unitățile/instituțiile de învățământ, instituțiile publice și toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării. Conform ordinului elevii vor avea zilnic un program, între orele 9.00-11.00.
În această săptămână a fost realizată pentru a doua oară dezinfecția instituției de învățământ cu biocide aprobate de Ministerul Educației și Cercetării și au fost achiziționate echipamentele necesare pentru desfășurarea orelor în condiții de siguranță.
„Am achiziționat măști de protecție, mănuși, dezinfectant dar și un termoscaner cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corporale atât a elevilor, a cadrelor didactice cât și a personalului auxiliar. Astfel, în fiecare zi, vom întocmi termograme pentru fiecare persoană. De asemenea am montat autocolante de avertizare pentru respectarea distanței fizice. Am pregătit școala și îi așteptăm cu drag pe copii pentru face pregătire la matematică și limba română”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, directorul instituției de învățământ, Cătălina Cepreaga.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*