Cultură

Oana Maria Velea este castigatoarea Marelui Trofeu al Festivalului National de Muzica Usoara

Festivalul National de Muzica Usoara „Music, My Love” a avut loc timp de doua zile pe scena Centrului pentru Tineret Ion Creanga, din comuna Tuzla, unde au urcat interpreti consacrati de muzica usoara din tara si strainatate, solisti de muzica populara si bineinteles concurentii. Aceasta editie s-a desfasurat weekend-ul trecut, in perioada 4-5 august, in ritmuri de vacanta, soare si mare.
Festivalul „Music, my love” este un concurs cu participare nationala de interpretare vocala muzicala (la care s-au interpretat piese din repertoriul national cat si din cel international) si de creatie. Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Tineret Ion Creanga in colaborarea cu Arts Center Bucuresti. „Prin organizarea acestui festival n-am propus sa descoperim noi talente, sa ajutam la promovarea acestora si nu in ultimul rand, sa aducem impreuna toti iubitorii de arta si frumos! Inscrierile s-au realizat in perioada 28 Mai – 30 Iulie 2017”, a precizat Maria Iris Pascal, coordonatorul Centrului pentru Tineret Ion Creanga.
Componenta juriului: Viorica Filip – director festival, Luiza Stanescu – director coordonator, Mihai Traistariu – presedinte juriu, Viki Ikonomov – presedinte de onoare (Bulgaria), George Dragomir – membru, Vlad Codreanu – membru (Republica Moldova), Maria Spinu – membru folclor, Gheorghe Luca – membru folclor.
Cea de a-VI-a editie a Festivalului National de Muzica Usoara „Music, My love!” a avut sapte sectiuni muzicale: Pop Romanesc, Pop International, Etno, Folclor Romanesc, Folclor Interetnic, Tribut, Creatie!
Festivalul s-a desfasurat pe grupe de varsta: Categoria I 5 7 ani si 8 ani neimpliniti la data concursului, Categoria a II a 8 9 ani si 10 ani neimpliniti la data concursului, Categoria a III-a 10 12 ani si 13 ani neimpliniti la data concursului, Categoria a IV-a 13 14 ani si 15 ani neimpliniti la data concursului, Categoria a V-a 15 17 ani si 18 ani neimpliniti la data concursului, Categoria a VI-a 18+ ani si 22 ani neimpliniti la data concursului.
S-au acordat premii tuturor participantilor inscrisi si care au evoluat pe scena festivalului astfel: premii speciale, locul 3, locul 2, locul 1, trofee pe categorie de varsta, marele trofeu al festivalului.
„Oana Maria Velea este castigatoarea Marelui Trofeu al editiei a-VI-a a Festivalului, Music, my love! din Tuzla 2017! Speram, ca toti cei care au participat la festival, s-au simtit bine la aceasta editie estivala, la care am trudit noi, cele trei muschetarite, si anume Luiza Stanescu – director coordonator, Maria Iris Pascal, partener si director coordonator pe Tuzla si directorul acestui Festival, Viorela Filip si totodata, mama lui. Oana Maria Velea a primit si titlul de artist adevarat, artist complet. Ii uram o cariera stralucita, aici, in tara, sau oriunde pe acest pamant! Nu in ultimul rand, multumim tuturor participantilor pentru prestatia exceptionala, artisti adevarati, care ne-au incantat cu voci extraordinare si piese pe masura vocilor! Multumim de asemena juriului si in mod deosebit lui Vlad Codreanu, Mihai Traistariu pentru recitalurile sustinute, Vili Ikonomov, George Dragomir, partenerilor nostri. Va asteptam cu drag la editiile viitoare!” a mentionat administratorul centrului din comuna Tuzla si presedintele Asociatiei Statonis, Maria Iris Pascal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*