Cultură

Festivalul Mihai Vasile

Aproximativ 300 de persoane au participat pe data de 8 aprilie 2012, in sala noului Camin Cultural, la prima editie a Festivalului de Dansuri Populare „Mihai Vasile”, organizat de administratia locala Agigea, cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.

Locuitorii comunei Agigea, s-au bucurat de o adevarata atmosfera de sarbatoare, prilejuita de inaugurarea Casei de Cultura din localitate, precum si de debutul unui eveniment folcloric de exceptie.
La eveniment au participat nume mari ale dansului si cantecului popular precum: ansamblul de dansuri populare „Mladitele Dobrogei” condus de doamna coregraf Mihaela Tulumb si Mihai Vasile, ambii oameni de arta care au ales sa promoveze traditiile si obiceiurile romanesti, transmitandu-le talentul celor mici si mari si care au castigat marele trofeu la „Festivalul International de Muzica si Dans al Turciei”; ansamblul de dansuri populare „Florile Dobrogei”; Mioara Velicu, Floarea Tanasescu, Elena Ionescu Cojocaru, Sirma Granzulea, Aurel Sava, Elena Chirica, Teodora Carpuz, Mihaela Enciu, Chiamiran Chivu, Elena Platica, Marius Brutaru, Georgeta Nichifor, Stefan Vlad si Costel Atanasov.
Deschiderea festivalului a fost facuta de edilul sef al comunei Agigea, domnul Cristian Cirjaliu, avandu-l alaturi pe domnul senator PSD Nicolae Moga, fost elev al maestrului Mihai Vasile, impreuna acordandu-i maestrului o placheta dedicata celor 55 de ani de activitate artistica si un imens cos cu flori.
Evenimentul a tinut cinci ore, timp in care locuitorii comunei Agigea au fost incantati de cantece, traditii romanesti, dans si voie buna, lucru de care nu au avut parte niciodata in aceasta localitate.
Artistii au fost foarte incantati de acest lacas al culturii, ei declarand ca s-au simtit extraordinar si ca vor reveni cu drag de cate ori va fi nevoie.
Festivalul de dans popular Dobrogean „Mihai Vasile” din Agigea, Constanta va continua in fiecare an de acum inainte si se doreste ca in fiecare an sa fie tot mai bun, pe placul locuitorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*