Cultură

„Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

Joi, 10 iunie autoritățile locale din Siliștea au comemorat Ziua Eroilor. La eveniment au participat alături de locuitorii comunei și primarul Mihai Soare, senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Dumitru-Lucian Lungoci. În aceeași zi a fost lansată și „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”.
Ziua a debutat cu slujba religioasă Înălțare a Domnului și de pomenire a eroilor neamului românesc, ce s-a desfășurat la biserica din Țepeș Vodă. Acțiunea a continuat cu ceremonia de depunere de coroane de flori la cele două monumente ale eroilor neamului din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă. 
Ceremonia a fost urmată, de lansarea cărții  – „Cartea de aur a eroilor, din localitățile Siliștea și Țepeș-vodă”, eveniment ce s-a desfășurat în sala mare a Căminului Cultural Siliștea.
În editarea cărții s-au folosit arhiva Primăriei, documente puse la dispoziție de locuitori ai comunei. Povești spuse de câțiva bătrâni care își amintesc de la bunii și străbunii lor cum s-au desfășurat anumite evenimente. Inginerul Alexandru Ionașcu a luat legătura cu urmași ai celor ce au luptat sau care au căzut pe câmpul de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial, urmași care au fost găsiți în Constanța. Celelalte informații au fost culese de domnul colonel în rezervă, Remus Macovei, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Județeană Constanța, din cadrul Arhivei Naționale a Statului.
„Lucrarea de față are ca scop menținerea vie a memoriei eroilor neamului și așază în raftul istoriei comuna Siliștea. Ca primar sunt mândru, că reușesc să susțin editarea acestei cărți, care completează fericit – Monografia istorică a localităților Siliștea și Țepeș Vodă. Pun în biblioteca neamului, până în momentul de față, a două carte pe care o dedic cu mândrie locuitorilor comunei în care m-am născut și am copilărit, cu drag față de oameni frumoși, oameni care au avut încredere în mine, de la o vârstă fragedă, să le reprezint interesele”, a precizat primarul Mihai Soare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*