Administrație locală, Cultură, Educație

Ansamblul Valea Doborgei din Mircea Vodă prezent la Festivalul Internațional „Kostoski” Ohrid

În luna august, 15 copiii ai ansamblului Valea Dobrogei, însoțiți de coregraful Nina Prodan și de secretarul comunei Mariana Arsene, au reprezentat comuna Mircea Vodă și România la Festivalul Internațional „Kostoski” Ohrid din Macedonia

În perioada 16-20 august ansamblul de dansuri Valea Dobrogei a participat la Festivalul Internațional „Kostoski”, ce a avut loc în localitatea Ohrid din Republica Macedonia. La festival au participat ansambluri de dansuri din România (Mircea Vodă, Galați, Slatina), Cipru, Serbia, Iugoslavia, Macedonia și Croația.

În prima zi a festivalului a avut loc în centrul vechi o paradă a particpanților. Au urmat două seri în care ansamblurile au prezentat momentele artistice specifice țărilor și zonelor pe care le-au reprezentat. Ansamblul Valea Dobrogei a urcat pe scena festivalului și i-a încântat pe cei prezenți cu o suită de dansuri dobrogene.

Copiii din comuna Mircea Vodă au avut parte și zi momente de relaxare și au avut ocazia să descopere frumosul oraș Orhid, au vizitat orașul vechi, Mănăstirea Sfântul Naum și au făcut plimbări cu vaporul pe lacul Orhid.

În ultima seară ansamblul a urcat pe scenă pentru a primi din partea organizatorilor cerificatul de participare la Festivalul Internațional „Kostoski”.

Participarea ansamblului Valea Dobrogei la festivalul din Orhid a fost posibilă datorită susținerii financiare a Primăriei și a Consililui Local Mircea Vodă. Autoritățile au alocat fonduri de la bugetul local pentru cheltuielile privind transportul, cazarea și masa.

„Avem copii talentați care își doresc să ducă mai departe tradițiile și obiceiurile dobrogene și pentru ca acest lucru să fie posibil învață zi de zi dansuri populare. Sunt mândru de tot ce au realizat prin muncă de la înființare până în prezent. Le mulțumesc că ne-au făcut mândri și peste hotare!”, a precizat edilul George Ionașcu.

Ansamblul Valea Dobrogei a fost înființat în anul 2015 și are în componența sa elevi ai școlilor din comună coordonați de instructor coregraf Nina Prodan. De-a lungul timpului au reprezentat cu mândrie comuna la diverse festivaluri folclorice din județ dar și evenimentele culturale ce au avut loc în Mircea Vodă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*